BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.402,92
HABER /  SPOR

Hamite göre mucize değil

Hamit Altıntop, Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesiyle ilgili olarak, şunları söyledi:

Abone ol

Hamit Altıntop, Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesiyle ilgili olarak, bunun mucize değil, sıkı çalışmanın bir ürünü olduğunu söyledi.

Hamit, Viyana'da Alman Haber Ajansı (DPA) muhabirinin sorularını cevaplandırırken, maçla ilgili olarak, “Bu bir mucize değil, geçen 2 yıllık sıkı çalışmamızın ve teknik direktörümüzün felsefesinin bir sonucuydu. Hiçbir zaman pes etmiyor ve hakem son düdüğünü çalana kadar mücadele ediyoruz” dedi.

Türk milli takımının üçüncü kez bir maçı son dakikalarda kazandığı hatırlatılarak, “Bu sadece bir şans mı?” şeklinde soru sorulması üzerine de Hamit, “Şans futbolun bir parçası. Bizim gücümüz duygu ve tutku. Her ikisi için de sahada çok fazla yerimiz var. Takım içinde çok iyi bir hava var. Biz birbirimize saygı duyuyor, birbirimizle açık ve dürüst bir şekilde konuşuyoruz” diye yanıt verdi.

Almanya'ya karşı Türkiye'nin şansını nasıl gördüğünün sorulması üzerine de Hamit, “Her şeyden önce dinlenmemiz lazım, çünkü uzatmadan ve penaltı atışlarından sonra çok yorulduk. Önemli olan, bizim kendimize inanmamız. Rakibimizin adı ne olursa olsun heyecanlanmamız için bir neden görmüyorum” dedi.

Öte yandan, Hırvatistan'ın takım kaptanı Niko Kovac, milli takım kariyerini sona erdirmeyi düşündüğünü belirterek, “Türkiye'ye karşı oynadığım karşılaşma Hırvatistan adına oynadığım son karşılaşma olabilir” şeklinde konuştu.