BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

Kadın tecavüzden mahkum

Dünya değil Türkiye tersine dönüyor. Tecavüz vakasında roller değişti. İlk kez bir kadın mahkum oldu.

Abone ol

Türkiye'de bir kadın, bir erkeğe tecavüzden hapse mahkum oldu. Sinoplu 16 yaşındaki F.H.T., 13 yaşındaki M.A.'ya tecavüz ettiği gerekçesiyle 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay Sinop'un Boyabat ilçesinin Ulupınar köyünde yaşandı. 2006 yılında herkes tarlada çalışırken çeşme başında karşılaşan iki genç bahçeye giderek birlikte oldular. O zaman F.H.T. 16, M.A ise 13 yaşındaydı. Henüz ilköğretim okulu öğrencisiydi.

Bir yıl sonra köye İstanbul'dan kızın amcasının oğlu geldi. F ile amcaoğlu birbirlerini beğendiler. Anlaşarak kaçmaya karar verdiler.

İstanbul'da amcaoğlunu bir sürpriz bekliyordu. Kız 6 aylık hamileydi. Bunun üzerine F. köye ailesinin yanına geri gönderildi.

Durum kızın daha önce birlikte olduğu M.A.'nın ailesine anlatıldı. M. kızla birlikte olduğunu kabul etti. Ama "zorla yaptım" dedi... Oğlanın ailesi bu kez kız hakkında suç duyurusunda bulundular.

Boyabat Ağır Ceza Mahkemesi, F.H.T'nin Türk Ceza Kanunu’nun 103/2. maddesinden 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. İlgili maddede “Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, sekiz yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur” deniyor.

F. şu anda tutuksuz yargılanıyor. Bebeğini doğurdu ve DNA testiyle M.A.'nın çocuğu olduğunu ispatladı.

Eğer yerel mahkemenin verdiği karar Yargıtay tarafından onanırsa Türkiye'de bir ilk yaşanacak. İlk kez bir kadın, bir erkeğe tecavüzden hüküm giyecek.