BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

14 kişiden 9u Kırım Kongo!

Kene hastalığı gittikçe artıyor. 3 ayda 14 kişi hastalık şüphesiyle hastaneye başvurdu.

Abone ol Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevhernesibe Hastanesine son 3 ayda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) şüphesiyle yatırılan 14 hastadan 9'una hastalık teşhisi konduğu, bu hastalardan birinin yaşamını yitirdiği, diğerlerinin ise taburcu edildiği bildirildi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Levent Avşaroğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fakültelerine bağlı Gevhernesibe Hastanesi Acil Servisine çoğunluğu çevre illerden olmak üzere Nisan ayında 5, Mayıs ayında 38, Haziran ayında da 51 kişi olmak üzere 94 kişinin, kene ısırması şikayetiyle ya da kene ısırması şüphesiyle başvurduğunu bildirdi.

Bu kişilerden durumları şüpheli olan 14'ünün hastaneye yatırıldığını ifade eden Avşaroğulları, ''Hastaneye yatırılan bu kişilerden 9'una KKKA teşhisi kondu. Ancak bunlardan sadece Yozgat'tan gelen 1 hastamız yaşamını yitirdi. Diğer 8 hasta ise iyileşerek taburcu edildi'' dedi.

Avşaroğulları, kene ısırması ya da hastalık şüphesiyle hastaneleri acil servisine başvuran bütün vakalara koruyucu önlük, eldiven, gözlük ve maske takan deneyimli personel tarafından müdahale ettiklerini kaydederek, böylelikle hastalardan sağlık personeline virüs bulaşmasının önüne geçtiklerini de söyledi.