BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.431,26
HABER /  GÜNCEL

Bektaşi lider cuma namazında

Ankara Kocatepe Camii dün kardeşlik mesajlarının doruğa çıktığı görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu cuma namazını, kendisini ziyarete gelen, Balkanlar ve Arnavutluk Bektaşi toplumu lideri Reşat Bardi ile birlikte kıldı.

Kocatepe'de ilgiyle karşılanan Bardi, namaz çıkışında, "Bektaşi, Sünni olarak aynı ağacın dallarıyız. Biz dayanışma ve kardeşlik duyguları içinde el ele olursak kimse bizi ayıramaz." dedi. .

Komünizm döneminde Arnavutluk'ta halkın Sünni, Bektaşi ve Ortodoks diye ayrıştırıldığına vurgu yapan Bardi, şunları söyledi: "Yıllardır bizi bu şekilde bölmeye ve parçalamaya çalıştılar. Biz diyoruz ki Bektaşi'siyle, Sünni'siyle biz Müslüman'ız. Bizi birbirimizden ayıramazsınız."

Prof. Dr. Bardakoğlu da hiçbir zaman kendilerini 'ağabey' olarak görmediklerini ifade ederek, "Biz ağabey değil, kardeşiz. Kardeşlik de her durumda yardımlaşmayı ve dayanışmayı gerektirir." diye konuştu. Bardi'ye, Türkiye'ye geldiği başka bir zamanda Nevşehir'e Hacı Bektaş-ı Veli'ye götürme sözü veren Bardakoğlu, Hacı Bayram-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin her iki toplum için de manevi dinamik olduğunu dile getirdi. Bardakoğlu, Diyanet olarak Arnavutluk'ta yapılan namazgah için yardım sözü de verdi.

Mükremin Albayrak/Zaman