BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Günün yorumu Ahmet Çakardan

Maç için herkes bir şeyler yazdı çizdi. Unutulmaz maç hakkında en çarpıcı yorum Ahmet Çakar'dan geldi.

Abone ol Ahmet Çakar "okunmuşuz" diyor. Haksız da sayılmaz.. Sadece bu maç mı diğer karşılaşmaları hatırlayın. Üst üste karşılaşmada benzer sahneler yaşandı. Pozisyon zenginliği onlarda. Üstelik 119. dakikada gol yemişiz.

Düşünün ki hayatında tek pas atamayan Rüştü 70 metreden topu Semih'e nişanlıyor. Çakar'ın söylediği gibi bunu futbolla izah etmek mümkün değil..

Ahmet Çakar (Sabah): Okunmuşuz!..

İddia ediyorum Dünya çapındaki hiçbir turnuvada, 100 yıllık futbol tarihinde hiç bir takım bizim kadar şanslı olmamıştır. Arka arkaya oynadığımız son üç maçı son saniyede attığımız gollerle ya alıyoruz, ya da dün geceki gibi penaltılara taşıyoruz. Kim ne derse desin, Avrupa şampiyonasında aldığımız bu başarılı sonuçların tek sebebi futbolcular olamaz. 3-5-2, 4-4-2 gibi reel nedenler de olamaz. Bunun adı Allah'ın lutfu ise Allah'ın lutfudur. Bunun adı mucize ise mucizedir. Ama Türkiye bu rüzgarla, bu mistik güçlerle nereye kadar gidecek kestiremiyorum.
Düşünebiliyor musunuz, tek gol pozisyonumuz var o da 121. dakikada Semih'in vurduğu şut, o da gol oluyor. Maç boyu fevkalade oynayan Rüştü 118. dakikada kendine hiç yakışmayacak şekilde müthiş hatalı bir gol yiyor ama penaltılarda takımı kurtaran isim oluyor. Adeta futbolun ilahları bize önce eşeğimizi kaybettirip, sonra bulduruveriyor.

Mustafa Denizli (Milliyet): Tarih yazdık

Esasında şimdi kim ne yazar, ne söyler bilemiyorum. Ama Türk Milli Takımı’nın, Portekiz maçından sonra öyle bir gelişi var ki şu an bizim takımın ruh halinde hiçbir ekip yok. Bu Almanya, Türkiye’yi rahat geçerim diye düşünebilir mi? Mümkün değil. Bu Almanya, Hırvatistan’dan çok mu iyi, asla. Bu takım bu yolu kısaltmayacak, uzatacak.

Rıdvan Dilmen (Milliyet): Terim'in hamlesi

Çok formda olan Hırvat takımına maçın ilk yarısında organize sadece bir tek pozisyon verdik. Onun dışındaki cılız pozisyonları savunmadan çıkarken kendi yaptığımız basit hatalar yüzünden kalemizde gördük.
İkinci yarıda Hırvatlar etkili gelirken, çok kişinin aklından bile geçirmeyeceği bir şeyi Fatih Terim uyguladı ve ikinci forveti oyuna soktu. Böylece defans yaparak değil, hücum ederek rakibi durdurmayı düşündü. Bu cesur düşüncesinde hem başarılı oldu, hem de uzatmaların tamamını iyi oynadı.
Öyle bir dakikada gol yedik ki, tam altı oyuncumuz yerde yatıyordu. İşte tam bu anda Gökdeniz ve Rüştü’nün aklına daha önceki maçlar geldi, hepsini kaldırdılar. Golde soru işareti olsa da, bana göre takımın en iyisi Rüştü, Hırvat kontratağında öylesine sakin ve isabetli oynadı ki, bu işlerin adamı Semih, galibiyeti fazlasıyla hak eden Fatih Terim ve takım arkadaşlarının emeğini boşa çıkarmadı. Galibiyeti kesinlikle Hırvatlar’dan daha fazla hak ettik. Bu mutluluğu Türk insanına yaşatan teknik heyet ve oyunculara teşekkür etmeliyiz.

Kazım Kanat (Sabah): Şimdi konuşun Terim'i

Bu maçın teknik analizini yapmayacağım. Yaparsam Fatih Terim'in bir dolu çılgınca yanlışlıklarını yazmak zorunda kalacağım. Sadece tek kelime yazayım: 'Takımın tek ön liberosu Mehmet Topal'ı çıkartıp santrafor Semih Şentürk'ü almasının hiçbir teknik yorumu yoktur. Bunun adı çılgınlıktır....
Ama futbol işte böyle bir şey. Terim'in bu yanlış yorumu doğru bitti. Topal'ın oyundan çıkmasıyla Ulusal Takım ön liberosuz oynadı. Bu bölgenin sorumluluğunu neredeyse Tuncay Şanlı tek başına aldı. Hem oyun kurdu hem takımı hücuma çıkardı. Şentürk de oyuna girdikten sonra kendini hep gizledi. Bir kez sahneye çıktı o da herşey bitti diye diz çöküp ağladığımız an 70 milyonu güldürdü. Ne güldürmesi canım 70 milyona hayat verdi hayat.

Erman Toroğlu (Hürrriyet) : Herkese teşekkürler

Maçın başında Sabri büyük hatalar yaptı. Sonra biraz toparladı. Dün gece Tuncay, Hamit ve sol kanatta Hakan Balta müthiş oynadılar. Emre Aşık ile Gökhan Zan da az hata ile oynadılar. Arda maalesef; "mükemmel işler yapacağım, üst düzey hareketler yapacağım ve dikkat çekeceğim" diye takım oyunundan koptuğu gibi kendisi de kötü oynadı, takımı da eksik bıraktı. Penaltı istediğimiz pozisyonda hakem haklıydı. Çünkü rakip Tuncay’ın önüne doğru döndü ve ileriye doğru hareketlendi. Eğer dursaydı penaltı olabilirdi. Oyunun başında Hırvatlar üç pozisyona girdiler, üçünü de biz hazırladık. Onlar girmediler. Rakipte Modric çok etkili bir oyuncu. Ama Fatih Hoca onu Hamit, Mehmet Topal, Sabri üçgeninde eritmek istedi. Bence de başarılı oldu. Bütün hareket alanını kapattı.

Can Bartu (Hürriyet): Azmin eseri

Fatih Terim, hatalı işler yapıp, hatalı kadrolar sahaya sürse de bazı futbolcuların üstün gayretleriyle buralara kadar geldik. Tuncay ve Nihat’ı bu takımda oynatacak tek adam Arda iken, onu kanatlara hapsederek hücum gücümüze sekte vurmanın ne alemi var. Normal sürede biz bu Hırvatistan’ın işini bitirirdik. Ama, Terim’in inatları yüzünden rahat kazanacağımız maçları ecel terleri döke döke çeviriyoruz.

Nihat ve Tuncay’ın önüne top atarsan etkili olur. Bu oyuncularla oyun kurmaya kalkarsak, işimiz bir hayli zorlaşır. Kazım’ın bu takımda ne işi var. Dün üç kere topa ya vurdu ya vurmadı.

Rüştü dün gece çok iyiydi. Ama yediğimiz golde akıl almaz bir hata yaptı. Boşa çıktı, kalesini boşalttı. Allah’tan Semih gibi bir golcüsü var da ay yıldızlı ekibin yine bir mucizeyi gerçekleştirdi.

Ahmet Çakır (Zaman) : Bu yol bir yerlere doğru gidiyor

Hırvat takımı da galiba bizim Çeklere yaptığımızdan fazlaca korkmuştu. Genellikle savunmada çakılı kaldı ve az adamla baskın yaparak sonuç almaya çalıştı. Bunu ilk yarıda bir kez başarabildi. Onda da üst direk gole izin vermedi. Bunun dışında kalemizi pek rahatsız edemediler. Almanya'yı yenen Hırvat takımının sahada hayaleti var gibiydi. İyi ki de öyleydi...

Bundan sonrası için artık söylenebilecek bir şey yoktu... Ancak maçtaki direncimiz Hırvatları yıldırmış gibiydi. Penaltılarda o kadar kolay teslim oldular ki buna kendileri bile şaştılar. Eee, birkaç gündür Türkiye'yi rahat yenme hayalleriyle yaşarsanız bu sonuca da katlanmak zorunda kalırsınız.

Osman Tamburacı (Yeni Şafak) Uzattın ama Terim:))

Şerbetliyiz...

Dakika 18... Sağdan Corluka bindiriyor, ortaya top kesildi bütün defansımız uyuyor... Önce üst direk sonra kafadan aut! Şerbetliyiz.

Bu maçı anlatmak lohusa şerbeti içmek için çocuk doğurmaya benzer... Top bizde, güven bizde amaç gol atmak ama golle burun buruna gelenler onlar... Top bizden yana; 'asla Türk'e kelek yapmam' diyor... Pozisyon geçti, dedim; maç bizim!

Mehmet Topal orta alanda hem rakibi bozan hem gole koşan tüfek. 38'de uzaktan bir salladı. Yürek ister! Orta alan harika... Demek Aureliosuz da Emresiz de oluyormuş! Bize yutturmuşlar. Hem de daha iyi oluyormuş.

Srna'nın müthiş frikiğini Rüştü inanılmaz yumrukluyor... Bravo Rüştü... Son dakikalarda bir Rüştü daha... Bi daha... 3 dakika uzatma... Gerçekten maç uzadı...

İlk uzatmada neler kaçırdık... İkincisinde bir yedik, Semih'le attık. Son dakikada... Turu kaçırmadık...Rüştüm benim... Penaltıları tıkadık...

Vallahi kahkahalarla gülmek istiyorum.

Haaahhhhaaaaaa

İlahi Terim :)