BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Hamileler idari izinli sayılacak mı yeni açıklama geldi mi?

Koronavirüsün Türkiye'de ortaya çıkmasının ardından birçok önlem alındı. Okullar tatil edildi, maçlar seyircisiz oynanacak, kamu personeli yurtdışına çıkamayacak. Peki hamile olan çalışanlar ne yapacak, hamilelere tatil oldu mu?

Abone ol

Okulların tatil edilmesinin ardından ortaya iki önemli sorun daha çıktı. Birincisi; hamileler de idari izinli sayılacak mı? İkincisi ve daha da önemlisi; hem anne hem babası çalışan ve koronavirüs tatiline çıkan çocuğa evde kim bakacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk topu Erdoğan'a attı ve son kararı o verecek dedi. Peki hamile çalışanların durumu ne olacak? Hamile çalışanlara tatil olacak mı, hamileler idari izinli mi sayılacak?

Bu konuda henüz resmi bir bilgi gelmedi ancak tahminler hamile çalışanların idari izinli sayılacağı yönünde. Gelişmelere aktaracağız.

Eşlerden biri izinli sayılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çalışan eşlerden birinin idari izinli sayılıp sayılmayacağı konusunda “Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamasını beklemekte yarar var” dedi. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Edindiğim izlenim eşlerden biri izinli sayılacak" dedi.

Koronavirüs nedeniyle okullar 16 Mart Pazartesi gününden itibaren 1 hafta tatil olacak. Tatilin bittiği 23 Mart'ta ise öğrenciler uzakten eğitime başlayacak. Uzaktan eğitimin planını ise Ziya Selçuk öğrencilere duyuracak. Üniversiteler 16 Mart'ta 3 haftalık tatil edilecek. Tatilin nasıl koordine edileceğini YÖK ayarlayacak.

Veliler ve öğrencilerin kafasını karıştıran birçok konudan biri de uzaktan eğitim nedir, öğrenciler sınavlara nasıl girecek, yaz tatili kısalacak mı?

OKULLAR KAÇ GÜN TATİL EDİLDİ: Corona virüsü önlemleri kapsamında okulların tatil edildiği açıklandı. Ara tatil öne alındı. İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart’tan itibaren bir hafta tatil edildi. 23 Mart tarihi itibariyle uzaktan eğitim yöntemiyle ve televizyon kanalından eğitimlerine devam edeceklerdir.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR: Uzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin okula gitme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri veya televizyon vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, günümüz şartlarında eğitim ve öğretimin hızla bilgisayar ortamında geçtiği akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİ BAKAN SELÇUK TARAFINDAN AÇIKLANACAK: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tatil edilmesinin ardından öğrencilerin alacağı ‘Uzaktan Eğitim’ süreciyle ilgili açıklamalarda bulunacak. Açıklama sosyal medya hesaplarından canlı izlenebilecek.

YÖK'TEN AÇIKLAMA: AKADEMİK PERSONELE TATİL OLMAYACAK

YÖK'ten yapılan açıklamada, "Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye'deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek." ifadeleri kullanıldı.

YÖK'ten yapılan açıklamalar şöyle;

Üniversitelerde 16 Mart'ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacak.

Üniversitelerdeki tatil süresince konferans, panel, sergi, toplantı, çalıştay, kongre gibi etkinlikler de düzenlenmeyecek.

Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye'deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek.