BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,77
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Halk eğitim emeklerini sergiledi

Halk Eğitim Merkezi 2009-2010 eğitim-öğretim yılında yaptıkları çalışmalarını yıl sonunda sergiledi

Abone ol

Halk Eğitim Merkezi (HEM), 2009-2010 eğitim-öğretim yılı süresince açılan kurslarda yapılan çalışmaları sergiledi.

Yılsonu sergisinin açılış kurdelesini Vali Ramazan Sodan keserken, açılışa Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Kasım Tekin, Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu katıldı. Açılış sonrası sergiyi beğeniyle gezen protokol üyeleri, sergilenen el işi ürünlerini yakından inceledi. Sergiyi gezen katılımcılar sergi görevlilerince bilgilendirildi.

Sergi'yi gezen Vali Ramazan Sodan, HEM'in açtığı kurslarla ilgili bilgiler verdi. Bayanların daha çok ilgi gösterdiği belirlenen kursla ilgili konuşan Vali Sodan, "Halk Eğitim Merkezleri Örgüt Eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademeye çıkmış kişilere; okuma-yazma, Sosyal ve Kültürel ile Mesleki ve teknik olmak üzere üç temel alanda kurs vermektedir. Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü 2009-2010 eğitim-öğretim yılında çeşitli yerlerde ve değişik branşlarda, 97 mesleki
kurs, 102 okuma-yazma kursu, 209 ise sosyal ve kültürel kurs açmıştır. Mesleki kurslara 2 bin 167, okuma-yazma kurslarına bin 136, sosyal ve kültürel kurslara ise 4 bin 734 kursiyer kayıt yaptırmışlar. Bu kurslarla birçok vatandaşımız meslek sahibi olmuştur" dedi.

Serginin hafta sonuna kadar açık kalacağı bildirilirken, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Akıncıoğlu, kurs çalışmalarında birçok kurumla zaman zaman ortak çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.