BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  EKONOMİ

Hakkarili çocukları Saran sefkat!

Dün 23 Nisan'dı. Hakkari'de bir çocuk öldüresiye dövüldü. Ama Saadettin Saran cephesinde farklı bir fotoğraf var. 16 Hakkarili öğrenci onun konuğu...

Abone ol

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe başkan adayı olan Sadettin Saran, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bu kış ziyarette bulunduğu Hakkari Gazi Öğretim İlkokulundan da öğrencileri İstanbul'a davet etti.

8 yıldır her 23 Nisan'da baba memleketi Kırıkkale'de yaptırmış olduğu tüm okullardan çoçukları İstanbul'da ağırlayan Saran Holding, kardeş okul seçtikleri Gazi Öğretim İlkokulu öğrencileriyle bir araya gelmesiyle tam bir bayram havası yaşandı.

Tüm masrafları Saran Holding tarafından karşılanan ve ilk kez İstanbul'u görme heyecanıyla Hakkari'den ayrılan öğrenciler Saran sayesinde 3 gün boyunca İstanbul'un tarihi ve Turistik mekanlarını gezme imkanı buldu.

Hakkari Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Mücahit Tunç'un 3 ay önce gönderdiği mektup üzerine Helin Avşar ile birlikte Hakkari'ye gelen Saran Holding yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, tespit edilen 120 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımında bulunmuştu.

Hakkari'yi unutmayan İşadamı Saran, bu kez de Hakkari Gazi
Öğretim İlkokulu öğrencilerine 23 Nisan jesti yaptı. Saran
Holding, geçtiğimiz haftalarda Gazi İlköğretim Okulu Müdürü
Tunç'u arayarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
nedeniyle öğrencilerinden bir grubun da İstanbul'a gönderilmesini
istedi.

3 GÜN BOYUNCA İSTANBUL'U GEZDİLER

Saran'ın davetini kabul eden okul yönetimi hem 1.ci dönem başarı gösteren hem de bugüne kadar İstanbul'u görmeyen 16 öğrenciyi belirleyerek Hakkari'den uçakla uğurladı. İlk defa İstanbul'u görecek olan öğrencilerin oldukça heyecanlı, çocuklarını İstanbul'a gönderen ailelerin ise biraz duygulu oldukları gözlendi. Öğrenciler, İşadamı Saran'ın sayesinde İstanbul'u görme fırsatı bulacak. İşadamı Saran'ın misafiri 16 öğrenci 3 gün boyunca, Kırıkkale'deki okullarlardan gelen öğrencilerle
kaynaşıp, İstanbul'un tarihi ve turistik mekanlarını gezerek hayatlarında belki de ilk defa tatil yapma imkanı buldu. Sadettin Saran'a teşekkür eden öğrenciler, "Bir süre önce okulumuzu ziyaret ederek 120 öğrenciye giysi ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunan iş adamı Saddetin Saran, 23 Nisan Bayramı'nda da bizi unutmadı. Onun sayesinde ilk kez il dışına çıkma fırsatı bulduk. Hayatımızda ilk kez uçağa bindik. Çoğumuz SBS sınavına hazırlandığımız için bizim için de bir moral oldu. En önemlisi ilk kez İstanbul Boğazını gördük" dedi. Ayrıca Saran Holding'in dağıttığı sürpriz hediyeler arasında bulunan Fenerbahçe formasını Sadettin Saran'a imzalatmak için adeta yarıştılar.

Gönderdiği mektupla İşadamı Sadettin Saran'ın dikkatini çekmeyi başaran Okul Müdürü Mücahit Tunç ise öğrencileri ile birlikte İstanbul'a gitmekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Tunç, "Mektubumuza, Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’dan cevap gelmesi bizi çok mutlu etti. Sadettin Bey Helin Avşar ile birlikte Hakkari’ye gelip okulumuzdaki 120 öğrenciye giysi ve kırtasiye yardımında bulundu. Okulumuza yaptığı anlamlı yardımlarından dolayı kendilerinden minnettarım. Bu yılki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine de okulumuzda 16 öğrenci davet ettiği için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Ben ve 16 öğrencim Saddetin beyin 3 günlük davetlisi olarak
İstanbul’a gidiyoruz. Hayatlarında ilk kez il dışına çıkan
öğrencilerimiz bu vesileyle boğaz turu yapacak" diye konuştu.