BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  POLİTİKA

Haftaya ilkeler imzalanacak

DP GİK, ANAP'la bütünleşmeyi konuştu. Sır gibi saklanan ayrıntılara İNTERNETHABER ulaştı.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA- Demokrat Parti(DP), Genel İdare Kurulu (GİK) bugün yaptığı toplantıda Anavatan Partisi ile bütünleşme konusunu değerlendirdi. Birleşmenin temel ilkelerinin tamamlandığı ve dört ana unsur etrafında sürdürülen görüşmelerde anlaşmaya varıldığı belirtildi. İki partinin genel başkanları önümüzdeki hafta basın toplantısı ile birleşme kararlarını ve gelinen noktayı açıklayacaklar. Ramazan Bayramı sonrasında da bütünleşme resmen tamamlanmış olacak.

GİZLİ YÜRÜYOR
GİK üyeleri toplantıda, Birleşme Komisyonu'ndan hiç bir bilgi alamadıklarını ancak basında birleşmenin önünde bazı engeller olduğu ve tıkanma noktasına gelindiği yolunda haberler yer aldığını belirterek bilgi istediler. Komisyon üyeleri GİK üyelerine, hiç bir sorun bulunmadığını anlattılar.

Alınan ilke gereği görüşmelerin hem basına hem de partinin diğer birimlerine anlatılmadığı ve nihai noktaya gelinceye kadar açıklama yapılmaması kararı olduğu belirtildi. Bu nedenle bazı yanlış haberler yayınlandığını ve konuya hakim olmayan ANAP ve DP kökenli bazı partililerin yanlış açıklamalarda bulundukları da dile getirildi. GİK'te; özellikle AKP'nin bu birleşmeyi istemediği için 'sorun varmış' gibi göstermeye ve bu yönde haberler yazılmasını sağladıkları da anlatıldı. İNTERNETHABER'e bilgi veren bir GİK üyesi, "çünkü bu birleşmeden AKP çok korkuyor" dedi.

4 UNSUR DA TAMAM
Yanlış bilgilerin aksine; çatı, parti ismi, lider ve partilerin mal varlığı konusunda tümüyle ilkesel anlaşmaya varıldığı, detayların tamamlandığı aktarıldı. Çatı DP olacak. Parti ismi de Demokrat Parti olarak kalacak. Büütünleşme sonrasında da genel başkanlığı Hüsamettin Cindoruk yürütecek. ilk olağan kongrede isteyen herkes aday olabilecek. ANAP'ın mal varlığı konusunda da kararı ANAP yönetimi verecek. ANAP mal varlığını DP'ye taşımazsa Hazine'ye devrolacağı üşüncesiyle, tüm mal varlığı bütünleşme ile DP'ye nakledilecek. ANAP'ın genel merkez binası birleşik partinin genel merkezi haline gelecek. ANAP'ın sahip olduğu 58 il binası, DP'nin 35 il binası da iki partinin birleşmesi sonrasında yeni partinin mal varlığı olarak tescil edilecek.

İKİ LİDER AÇIKLAYACAK
Görüşmeleri yürüten iki parti üyelerinden oluşan komisyon çalışmalarını ve varılan mutabakatı nihai hale getirip, genel başkanlara sunacaklar. Bu anlaşma önümüzdeki hafta iki liderin kamuoyu önünde imzasıyla resmi hale gelecek. Ardından ANAP kongresini yaparak, Ramazan Bayramı sonrasında DP ile bütünleşmesini tamamlayacak.