BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

Pansuman yaparken bal kullanın

Doğal tedavi yöntemleri kullanılarak balın ve vücuda salınan kurtçukların mucize tedavi yöntemi olduğu bir kez daha anlaşıldı

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Sağlık çalışanları iyileştirici özelliği olan doğal ürünler kullanarak mesela bal ve larva halindeki kurtçuklarla pekçok hastalığı tedavi edebiliyorlar.

 Royal United Hastanesi çalışanları geliştirdikleri yöntemle metisiline dahi direnç gösteren bazı hastalıklarda bu ürünlerle sonuç elde ettiler.

Bu medikal ürün Yeni Zelanda’dadan getirtililiyor. Marketlerde dahi satışı yapılan bal, Manuka balı olarak biliniyor.

Bakterilere karşı kuruyucu özelliği olan bu bal yüksek oranda şeker ihtiva edip kişiye enerji verir. Yara izlerini kapatarak yaranın bulunduğu dokuyu eski durumuna geri getiriyor. Yaralardan yayılan kokunun etrafa yayılmasını da engellemekte olup kişinin kendini rahat hissetmesini sağlıyor. 

Önceden sadece ülser tedavisinde kullanılan bal yakın bir zamanda pansuman yaparken dahi kullanılacak. Bal kullanılarak yapılan pansumanlarda hastanın acı hissetmediği görüldü.

Ölümden başka tüm dertlere deva olan bal artık tıbbi bir tedavi yöntemi olarak kullanılacak.

 Kurtçuklar ise bir tedavi yöntemi olarak yüzyıllardır zaten kullanılmakta. 1940’ten sonra iyileştirici özellikleri keşfedilerek daha sık kullanılmaya başlandı.

Kurtçukları vücudunuzun ağrıyan ya da hasta olan yerine bıraktığınızda,hasta bölgedeki bakterileri ve mikropları emer ve onları öldürür. Kurtçuklar iltihaplı bölgeyi sararak,kötü kokan yaranın içine nüfuz ederek iltahabı çeker ve yara birkaç gün içerisinde iyileşir.

Bazı insanlar bu kurtçuklardan iğrenerek bunu yapar. Bazısı da gıdıklanıyor hissine kapılarak gülerek yapar, bazılarıda hiç birşey hissetmez.

 Bilim artık doğal ilaçlar kullanarak pekçok hastalığı tedavi etmeye başladı.