BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Haberalin MHPdeki oğlu

MHP, Ergenekon davasından uzak duruyordu. MHP ile Ergenekon arasında bir bağ da kurulmuyordu. Ama Haberal sonrası MHP de Ergenekon’a öfkeli bakmaya başladı...

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- Çünkü, bugüne kadar hiç bir MHP’linin adının karışmadığı ve MHP’nin kadrolarından uzaklaştırdığı bazı isimler dışında Ergenekon’da suçlananların çoğu ulusalcı isimlerdi. Hatta İbrahim Şahin bile gözaltına alındığında da MHP’liler; açıktan tepki göstermekten kaçındılar. Ancak, Mehmet Haberal’ın gözaltına alınmasından sonra MHP’de de Ergenekon’u eleştiren sesler yükselmeye başladı.

MHP’DEN ADAYLIK BAŞVURUSU
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal; aslında siyasi yelpazenin merkez sağında yer alan ANAP, DYP ve DSP’ye daha yakın duran, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanında yer alan bir isimdi. Ancak oğlu Erkan Haberal, MHP’liydi. Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Haberal, 3 Kasım seçimleri öncesinde MHP'den adaylık başvurusunda bulunmuştu. Oğul Haberal, Rize'den aday olmak için başvuruda bulunmuştu. Babası ise DYP’den daha önce aday olmuş ancak kaybetmişti.

İYİ BİR ÜLKÜCÜ
3 Kasım’dan sonra da Erkan Haberal, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yakın dur du. Bahçeli’nin yurt içi ve yurt dışı h emen tüm gezilerine katılan ve parti genel merkezine sık sık gidip gelen Erkan Haberal, MHP’liler tarafından , “iyi bir ülkücü” olarak biliniyor. Erkan Haberal, daha çok kızılcahamam Patalya’nın yönetimini sürdürüyor. Zaten MHP lideri Bahçeli de parti toplantılarını sık sık bu otelde gerçekleştiriyor.

BABA YILMAZ İLE
Gözaltındaki baba Mehmet Haberal ise bir süredir, Japon Modeli’ne dayalı bir merkez sağ parti için hazırlık yapan Mesut Yılmaz ile birlikte siyasi çalışmalarını sürdürüyordu. Süleyman Demirel’in de destek verdiği bilinen bu oluşumun hazırlıklarında yer alan Haberal’ın partinin kurulması halinde yönetim kadrosunda yer alması da bekliniyordu.

MHP’LİLER YANINDA
Haberal’ın gözaltına alınması sırasında MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı; Haberal’ı ve ailesine yalnız bırakmadı. Bölükbaşı gelişmeleri yakından takip edip, DevletBahçeli’ye de bilgi veririken, Adana milletvekili Recai Yıldırım, İNTERNETHABER’e; “Bu bir sivil darbedir. Bu yapılanlar Türk devletine, hukuk devletine yakışmıyor. Gözaltına aldıkları Haberal gibi isimler, bu rektörler kaçıp gidecek kişiler mi? Savcı çağrı yapsa gidip ifade verirler. Ama bu kişileri adi suçlularla aynı hücrede 48 saat uyutmadan bekletmek, evine, iş yerine baskın vermek doğru bir yöntem olarak kabul edilebilir mi? Bu kişiler devleti yönetiminde bulunmuş, hizmetv ermiş insanlar. Bu tür görüntüler hukuk devletine uygun değil. Yargı siyasallaşmıştır” dedi.

YILMAZ DA YANINDA
Gözaltında iken rahatsızlanıp, hastaneye kaldırılan Haberal’ın ziyaretçileri arasında yeni siyasi parti kurmaya hazırlanan Mesut Yılmaz da vardı. Haberal gözaltına alındığında yurt dışında olan Yılmaz, önceki gün ülkeye döndü ve savcıdan özel izin alarak Haberal’ı ziyaret etti. Yılmaz, ziyaret sonrası, ülkenin önde gelen hukukçularının bile yargının siyasallaştığında hem fikir olduğunu belirterek, “Bir ülkede yargının siyasallaşmasından daha tehlikeli bir şey olamaz” dedi. Yılmaz, Haberal’ın giderek iyileştiğini de bildirdi.