BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Vermediği penaltıyı itiraf etti

Dün akşam oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçından hakem siyah beyazlı taraftarın büyük tepkisini çekti. İddialara göre o da itiraf etti.

Abone ol

Dün akşam oynanan Beşiktaş - Bursaspor karşılaşması golsüz berabere bitti. Maçtaki yönetimiyle Beşiktaş taraftarının tepkisini çeken hakem Deniz Çoban’la ilgili şok bir iddia ortaya atıldı.

İddiaya göre Çoban, maçtan sonra gözlemci Ahmet Akçay’a, "Hocam, Beşiktaş’ın bir penaltısını atladım, kusura bakmayın" dedi.

Eski Hakem Metin Tokat da hakem Deniz Çoban'la ilgili olarak şunları söyledi.

İLK SARI KART DOĞRU İKİNCİSİ HATALI

"Çok koştu. Pozisyonları yakından izlemesi sayesinde faullerde doğru kararlar verdi. İkili mücadelelere müsaade ederek oyuna tempo kazandırdı. Ceza alanı içinde penaltı beklentisi içinde kendini yere atan Bobo’ya aldatmadan dolayı gösterdiği sarı kart doğruydu. Elle oynamadan dolayı İbrahim Toraman’ı arka arkaya gösterdiği iki sarı kartın ardından kırmızla oyundan ihraç etti. İlk sarı kart doğruydu. İkinci sarı kart ise tartışmalıydı. Topa kafa vurmak üzere yükselen İbrahim Toraman’ın rakibin müdahalesi ile dengesi bozuldu ve istemdışı olarak topla elle oynadı. Serbest vuruş kararı doğru, ancak kanımca sarı kartını kullanmayabilirdi

GÖKHAN ZAN-SHİN KARARI HAKLI

Pozisyona çok yakındı. Sarı kartını kullandığı için eleştirmek haksızlık olabilir. Ceza alanı içindeki Gökhan Zan-Shin mücadelesi sonrası devam kararında haklıydı. Seyircilerden ve oyunculardan gelen baskı ve itirazlardan etkilenmedi. Sakinliği, özgüveni, tutarlı davranışları, objektif kararları, oyuncularla kurduğu iyi iletişim ve avantajlara dikkat etmesiyle Deniz Çoban’ın zorlu karşılaşmadaki genel yönetimi başarılıydı.