BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

DTPden sine-i millet mesajı

DTP'ye yönelik son operasyonlar Genel Başkan Ahmet Türk'ü kızdırdı. Türk, cezaevine bile gitmeye hazır.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, partisine yönelik operasyonları eleştirerek, Türkiye'de demokrasinin geliştiğine dair Avrupa'da yapılan yorumlara, "Türkiye'nin bugün dünden çok daha kapalı bir noktada olduğunu" belirterek karşı çıktı.

TAHAMMÜL EDEMEDİLER

Türk, dün öğleden sonra geldiği Londra'da akşam saatlerinde Kürt Toplum Merkezi'nde bir konuşma yaptı. Seçim sonrası "Kürtler'den korkmayın" mesajı verdiklerini de belirten Türk, "Ama tahammül edemediler, hazmedemediler. Seçimlerden hemen sonra partimize yönelik operasyon başlattılar" iddiasında bulundu.

SİNE-İ MİLLET MESAJI

"Zulümleri ne olursa olsun, artık Kürtler köle, birileri efendi değildir'' diyen Türk, "sine-i millete dönme" mesajı da verdi ve "Birileri bizim parlamentoda olmayı çok istediğimizi düşünüyor. Böyle düşünmesinler. Taleplerimize gözlerini yumar, kulaklarını tıkarlarsa odaları da kullanmayız. Gider Diyarbakır, Mardin, Nusaybin'de oturur, halkımızla tartışırız. Onu da çok görürlerse cezaevine girmeye de hazırız. Sürecin daha düzgün bir yere evrilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz tabii" dedi.

TRT Şeş'in Kürtlerin mücadelesi sonucunda edinilmiş bir kazanım olduğunu, ancak anayasal bir güvenceye dayanmadığı için bunu yeterli görmediklerini belirten Türk, bir başka soru üzerine de Kürtlerin talepleri bulunduğunu, demokratik özerklik projesi için mücadele verdiklerini öne sürdü.