BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.382,38
HABER /  GÜNCEL

Gülen o plan için ne dedi?

Genelkurmay'a ait olduğu iddia edilen eylem planı büyük yankı uyandırdı. Fethullah Gülen planla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Fethullah Gülen, Genelkurmay Harekat Başkanlığı için hazırlanan 'İrticayla Mücadele Eylem Planı'nı "Kirli Tezgah" olarak değerlendirdi.

Maruz kalınan haksızlıkları herhangi bir müesseseye mal etmenin doğru olmayacağını ifade eden Gülen, "Kim bilir, belki de düşünceleri kirli bir kısım kimseler yaptıkları çirkinlikleri o müessese üzerinden yaparak, ordumuzu karalamaya ve halkın nazarından düşürmeye çalışmaktadırlar." dedi.

GÜLEN ALEYHİNE ASKERİ SUÇ İCAT EDİLECEKTİ

Taraf Gazetesi'nde önceki gün "AKP ve Gülen'i bitirme planı" manşetiyle yer alan haberde; Genelkurmay'da 'irticayla mücadele' adı altında hazırlanan bir eylem planıyla, hükümet ve Fethullah Gülen hareketi aleyhine askeri suç icat ederek, askeri mahkemede dava açmayı hedeflediği belirtilmişti. Planda Ergenekon soruşturmasından duyulan rahatsızlık dile getirilerek, medya üzerinden davanın sulandırılması da isteniyordu.

GERÇEK YOLUNU BULMUŞ İNSAN İÇİN

Genelkurmay Harekât Başkanlığı için Nisan 2009 tarihinde hazırlandığı öne sürülen ve hükümet ile Gülen hareketini bitirme yönünde talimatların yer aldığı plana tepkiler sürüyor. Başta siyasiler olmak üzere birçok kesimden tepki alan planla ilgili Fethullah Gülen de www.herkul.org isimli internet sitesinde önemli açıklamalarda bulundu. "Genelkurmay Harekât Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen çirkin planı ve masum insanların suçlu gösterilmelerine yönelik bu kirli tezgâhları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap veren Gülen, "Bazı kesimler tarafından, 'bitirme' mülahazasına matuf olarak açık ya da kapalı belki otuz tane plan yapıldı. Aslında, bunların hepsi 'yok'u bitirme hareketiydi. Ülkemizin menfaatlerine ve milletimizin istikbaline ters ne vardı ki, ona yönelik bitirme planı yapılsın. Gerçek yolunu bulmuş bir insan için bu türlü entrikalar tereddüte sevk edici ve vazgeçirici olamaz. " ifadelerini kullandı.

"HAKSIZLIKLARI HERHANGİ BİR MÜESSESEYE MAL ETMEK DOĞRU OLMAZ"

Maruz kalınan haksızlıkları herhangi bir müesseseye mal etmenin doğru olmayacağını vurgulayan Gülen, "Milletin göz bebeği olan bir müessesenin kredisine dokunan her şey bize de dokunur." dedi. Bazı kimselerin hatalarından dolayı bir müessesenin tamamını suçlamamak gerektiğinin altını çizen Gülen, şöyle devam etti: "O ordu, İstanbul surları dibindeki ordu.. O ordu, Çanakkale'de düşmanla göğüs göğüse savaşan ordu. O ordu, Misak-ı milli sınırlarını belirleyen ordu. O ordu, milli mücadele veren ordudur. Ve o ordu, gelecek adına da çok şeyler vaad etmektedir. Kim bilir, belki de düşünceleri kirli bir kısım kimseler yaptıkları çirkinlikleri o müessese üzerinden yaparak, ordumuzu karalamaya ve halkın nazarından düşürmeye çalışmaktadırlar. "

"F TİPİ" GİBİ SÖZLER

"F tipi" gibi sözleri uydurma olarak niteleyen ve kim seslendirirse seslendirsin bu türden sözleri "lakırtı" olarak ifade eden Fethullah Gülen, şunları kaydetti: "Bu meselenin benimle alâkası yoktur. Bu millet kurtuluş mücadelesinde nasıl bir seferberlik ilan etmişse, bugün de fakirlik, cehalet ve iftirak gibi düşmanlara karşı aynı mücadeleyi vermektedir. Millet fertlerini aynı hizmet çizgisinde bir araya getiren en önemli sâik; yapılan işlerin makuliyetidir. Umum bir cemaatin, bütün bir heyetin ve topyekün bir milletin sa'yine terettüp eden bir neticeyi sadece bir şahsa mal etmek milletin hakkını yemek demektir; Allah'a karşı da şirktir. Böyle bir şirke düşmekten Allah'a sığınırım."

Işık evlerinden neler oluyor?

[PAGE]



"GÖNÜLLÜLER HAREKETİNİN TEMSİLCİLERİ SİLAH ŞÖYLE DURSUN İĞNE BİLE TAŞIMAZ"

"Işık Evleri'ne yönelik baskınlarda silah, mühimmat gibi materyal bulunması sağlanarak Gönüllüler Hareketi üyelerini 'Silahlı Terör Örgütü' kapsamına aldırılması" yönündeki planlara değinen Fethullah Gülen çok net mesajlar verdi. Gülen'in değerlendirmesi şöyle: "Gönüllüler Hareketi'nin temsilcilerinin, silah edinmek şöyle dursun, yanlarında iğne bile taşımamaya azm ü cezm ü kastettiklerini o iftiraları atanlar da biliyorlar. Onlar da biliyorlar ki, sevgiye kilitlenmiş bu insanlar karıncaya bile basmazlar. Bazı evlere, sevdiğiniz kimselerin kitaplarını yerleştirip bir kısım insanların posterlerini asarak, oraları sizinle alâkalı gibi gösterebilir. Sonra da, düzmece baskınlarla o evlerde silah ve uyuşturucu gibi şeyler bulunduğu izlenimini verebilirler. Nitekim bir kısım şer şebekeleri bunları daha önce de denediler. Fakat insaflı jandarma ve emniyet teşkilatı tarafından bu komplolar deşifre edildi. İnanan insanlar bu türlü entrikalarla bundan sonra da karşılaşabileceklerini hesaba katmalı ve temkinli olmalıdırlar."

MONTAJLANMIŞ KASETLER

Gülen son açıklamasında "Işık Ev" ifadesine şu şekilde değindi: "Çok eski yıllarda, üç beş talebe, kaldıkları yurttan atılınca kendilerine bir ev tutmuşlardı. O imanlı gençlerin nezih hanelerine bir ayet-i kerimeden işaretle 'ışık ev' demiştim. Fakat, bazıları o sözü de çarpıttılar. O kötü niyetli insanların iddia ettiği manada 'Işık Evler'den bahsetmek kat'iyen doğru değildir. Adanmış ruhları falan filan servisler ya da falan filan ülkeler ile irtibatlı gösteren kimseler de Gönüllüler Hareketi'nin bu millete ait ve bağımsız olduğunu çok iyi biliyorlar. Fakat, iftira ve çamur atmayı hedeflerine ulaştırıcı bir vesile kabul ediyorlar. Haziran fırtınasında medyada yer alan kasetlerin hepsi montajlanmış idi.

Mesela; onlardan birinde 'Halk Partisi kâfirdir diyemezsiniz!' dediğim halde, bu cümlenin 'diyemezsiniz' kısmı kesilmiş ve geri kalanı televizyonlarda tekrar tekrar gösterilmişti. Bir milletin ferdi, kendi milleti için var olan müesseselere sızmaz; hakkıdır, girer oraya. Mülkiyeye de girer adliyeye de, emniyete de girer hariciyeye de. Unutulmamalıdır ki, kadrolaşma, sızma, çoğalma türünden iddiaları ortaya atanlar ve bunlarla vazifeperver insanları sindirmeye çalışanlar hemen her devirde bu iftiralarının arkasına saklanarak ve hedef şaşırtarak kendi felsefeleri adına belli yerlere sızmış, kadrolaşmış ve çoğalmışlardır."