BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.386,41
HABER /  DÜNYA

İranda cep telefonu sistemi çöktü

Ahmedinejad'ın açık ara galibiyetinin ilan edilmesinin ardından Tahran'da, cep telefonu sistemi çöktü, sokaklar karıştı.

Abone ol

İran'da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın yeniden bu göreve seçilmesinin ardından seçimlerin şaibeli olduğunu iddia eden cumhurbaşkanı adayı Mir Hüseyin Musavi yanlıları sokağa döküldü.

Görgü tanıkları ve basın mensuplarının bildirdiğine göre, Tahran'ın merkezindeki bazı semtlerde binlerce Musavi yandaşı sokağa indi ve polisle çatıştı.

CEP TELEFONU SİSTEMİ ÇÖKTÜ

İran Telekomünikasyon Bakanlığından herhangi bir açıklama yapılmazken, sistemin, reformist aday Mir Hüseyin Musevi yanlılarının haberleşme yöntemi olarak benimsediği cep telefonuyla mesajlaşma sistemini devre dışı bırakmak için kesildiği belirtiliyor.

Musevi'nin internet sitesi ve ilgili bazı internet sitelerine de ulaşılamadığı kaydediliyor.

Kesinti ve çeşitli semtlerdeki protesto gösterilerinin dışında kentte hayatın normal seyrinde devam ettiği, dükkanların açık olduğu belirtildi.

Bununla birlikte, devlet televizyonu ve radyosunun, sadece İçişleri Bakanı'nın açıkladığı sonuçları verdiği, Musevi'nin geceyarısında düzenlediği basın toplantısında bahsetmediği bildirildi. Musevi, oylar sayılmaya başlamadan önce, 'İran genelindeki göstergelerden' yola çıkarak kendisini galip ilan etmişti.

MUSEVİ ÖLDÜ SLOGANLARI

Öte yandan Ahmedinejad yanlısı kişilerin, İran bayrağı taşıyarak sokaklarda zafer geçişi yaptığı ve 'Musevi öldü' sloganları attığı belirtildi.

Musevi, İran'ın dini önderi Ayetullah Ali Hamaney'e, olaylara dahil olması ve hukukun ihlalini önlemesi için doğrudan çağrıda bulundu. Hamaney ise açıklamasında, ''Seçilmiş devlet başkanının, rakipleri dahil bütün İranlıların devlet başkanı olduğunu, hep birlikte desteklenmesi ve yardımcı olunması gerektiğini'' söyledi. Hamaney, Musevi ve Ahmedinejad yanlılarının provokatif davranışlar ve açıklamalardan kaçınmaları çağrısında bulundu.

İran'da seçimlerin, uluslararası gözlemcilerce izlenmesine izin verilmiyor.

İran'da seçimlere şaibe karıştığını iddia eden Musavi taraftarlarının protestolarına polis göz açtırmadı, Tahran sokaklarında kan aktı. O GÖRÜNTÜLER DİĞER SAYFADA...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]