BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.384,14
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Bu arabayla denize dalabilirsiniz

Bu araba mükemmel... Hem karada gidiyor hem denizde... Denizin 10 metre altına inebiliyor. Ama fiyatı da biraz uçuk tabi...

Abone ol

İsviçreli otomobil firması Rinspeed'in patronu Frank Rinderknecht, 1977 yılında yayınlanan Bond filmlerinden "The Spy Who Loved Me"de kullanılan su altında giden otomobilden esinlenerek 'Squba' adı verilen bir araç üretti.

Bu otomobili üretebilmek için çok yoğun çalıştıklarını belirten Rinderknecht, suyun kaldırma kuvveti ile aracın ağırlığı arasındaki dengeyi sağlamanın kendilerini çok zorladığını söyledi.

Lotus Esprit'in modifiye edilmiş hali olan 'Squba' adı verilen otomobil, 860 kilogram ağırlığında ve suyun yaklaşık 10 metre altında gidebiliyor.

Karada 7.1 saniyede 80 kilometre hıza ulaşabilen otomobil saatte 120 kilometre yaparak en yüksek hıza ulaşıyor. Ayrıca otomobilin sualtındaki en yüksek hızı ise sadece 1.8 deniz mili (3.3 kilometre). Squba'nın daha hızlı bir otomobil olabilmesi için ise daha güçlü akülere sahip olmasının gerektiği belirtiliyor.

Bu harika otomobile sahip olmak isteyenler ise 800 yüz bin poundu gözden çıkarmak zorunda.

Scuba, çok kuvvetli elektrikli motorlara ve su altında gitmesini sağlayan iki tane pervaneye sahip. Dünyanın çevreye en fazla duyarlı otomobillerinden biri olan Squba, su geçirmez 6 adet lityum iyon akü ve elektrik motoruyla birlikte 0 karbon salımına sahip.

Hareket anında aracın akülerinden en yüksek verimi sağlayabilmek ve mevcut olan 2 pervane ve 2 su jetine en yüksek enerjiyi sağlayabilmek için aküler dizi halinde çalışıyor. Kabindeki suyu boşaltmak için ise yine aküler kullanılıyor.

İŞTE SQUBA'NIN FOTOĞRAFLARI

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]