BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,61
ALTIN 2.382,36
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklık azalacak yağmur geliyor

Türkiye'de sıcaklık sadece Marmara’da biraz azalıyor, yarın ise düşüş daha geniş alanda hissedilecek. İşte bölge bölge hava durumu;

Abone ol

Türkiye'de sıcaklık sadece Marmara’da biraz azalıyor, yarın ise düşüş daha geniş alanda hissedilecek. Hafta sonu birçok kentte yağmur geçişleri bekleniyor.

- İstanbul'da poyraz sert, sıcaklık 25 dereceye inerken, hava bulutlandığından, bazı semtlerde yağmur da görülebilir.
- Ankara’lılar da iki gün ani yağmurlarla karşılaşacaklar.
- İzmir'de hafta sonu rüzgar daha sert esecek.
- Adana'da iki-üç gün ara ara yağmur var.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

* Marmara'da İstanbul, Sakarya, Bilecik, Bursa boyunca poyraz daha sert esiyor ve bu kentlerde bulutların yoğun olduğu saatlerde, bir ara sağanak yaz yağmuru olasılığı da yüksek. Hissedilen sıcaklık 4-5 derece azalıyor ancak pazar günü hava daha güneşli. 

* İç Anadolu'da bugün yine daha çok akşam üstü, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde boyunca gökgürültülü sağanak yağmur olacak. Bölgede yarın da yağmur var ve hava daha serin.

* Kıyı ege güneşli, Çeşme’den Bodrum’a kadar hafta sonu daha çok akşamları, karayel kuvvetli esecek. Afyon-Kütahya arasında yağmur geçişi de olabilir.

* Güneyde Adana, Kahramanmaraş ve Güneydoğu boyunca sağanak yağmur olacak. Güneydoğu’da rüzgar çok kuvvetli, artan toz bulutu nedeni ile yağmur çamur şeklinde yağacak. Antalya parçalı bulutlu.

* Doğu Anadolu'da yağmurlar sürüyor, bugün daha çok Malatya çevrelerinde pazar günü ise Erzurum, Kars, Van boyunca, bir arada olsa sağanak şeklinde yağacak. Bölgede rüzgar da sert.

* Karadeniz’de Bolu’dan, Kastamonu, Sinop ve Trabzon’a kadar gün içinde bir ara yağmur yağacak. Yarın hava 4-5 derece daha serin ve yine yaz yağmurları var.