BIST 10.471
DOLAR 32,63
EURO 35,02
ALTIN 2.430,18
HABER /  POLİTİKA

Gül'den Başbuğ'a imalı gönderme

Kuzey Irak'la ilgili Başbuğ, "Sözün bittiği yerdeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül ise önemli mesafelerin alındığı müjdesi verdi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un terörün beslendiği bir yer olarak Kuzey Irak'ı hedef göstererek, "Sözün bittiği yerdeyiz" açıklamasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yanıt geldi.

"Bunlar tamamen hükümetin inisiyatifinde olan bir konudur" diyerek Başbuğ'un sözlerine imalı bir göndermede bulunan Cumhurbaşkanı Gül bir de müjde verdi.

Irak'taki otorite boşluğundan terör örgütünün faydalanması nedeniyle işbirliğinde yeni bir dönemin başlatıldığını anlatan Gül, "Bu konuda önemli mesafelerin de alınmakta olduğunu buradan söylemek isterim" dedi. Gül amaçlarının netici almak olduğunu belirterek konunun detalarını basınla konuşamayacağını söyledi.

Gül, Nijerya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalamanı'nda açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Gül, İsrail basınında yer alan ''İsrail Cumhurbaşkanı ile görüşme hazırlığında olduğu ancak gerçekleşmediği' yönündeki haberlere ilişkin olarak ''Benim böyle bir şeyden hiç bilgim yok. Böyle bir şey de şimdiye kadar söz konusu olmadı. Planlanmış herhangi bir şey de yok'' dedi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ!

''Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kuzey Irak'a yönelik olarak 'Sözün bittiği yerdeyiz' dedi. Türk kamuoyunun bunu nasıl okuması gerektiğini düşünüyorsunuz?'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Terörle mücadele Türkiye'nin en büyük meselesidir, birinci meselesidir ve kapsamlı bir meseledir. Bunun dış politika boyutu vardır, güvenlik güçlerinin sahada mücadelesi vardır, ekonomik sosyal boyutları vardır. Aslında bu tamamen hükümetin bileceği bir şeydir. Irak'la ilgili, özellikle dış ülkelerle ilgili, çevreyle ilgili. Tabii ki Kuzey Irak'ın ve Irak'ın terörle mücadeledeki işbirliğiyle ilgili konular, bunlar çok hassas olduğumuz bir süreç içerisinde ve herkesin de bu süreçte katkısını beklediğimiz bir dönemde bunlar nasıl yorumlanır, gazeteleri görmedim; söylediğiniz şeylerden de haberim yok. Sadece şöyle bir başlıklara baktım. Nedir, ne kadar doğrudur, ne kadar değildir, bilmiyorum. Bunlar tamamen hükümetin inisiyatifinde olan bir konudur ve ayrıca da çok kapsamlı götürülmesi gereken...

Bazı konular açık konuşulur, bazı konular çok açık konuşulunca, olacak şeyler de olmaz, açıkçası. O bakımdan bu konuyla ilgili fazla bir şey söylemek istemem. Ama Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı çok açıktır ve terörle mücadelede Türkiye asla taviz vermeyecektir. Bu konuda mücadelede içerde olduğu gibi dışarda, uluslararası işbirliği de kaçınılmazdır ve bu herkesin görevidir. Sadece Türkiye'nin beklentisi değil, herkesin görevidir. Şüphesiz ki terör örgütü Irak'taki otorite boşluğundan çok faydalandığı için en çok bizimle işbirliği içerisinde olması gereken ve bununla ilgili yeni bir dönemin başlatılması da söz konusudur. Bu konuda önemli mesafelerin de alınmakta olduğunu buradan söylemek isterim. Ama bu konuların detaylarını doğrusu basınla konuşmayı da çok doğru bulmam. Çünkü bizim amacımız netice almaktır.''