BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gül'den Anayasa Paketi yorumu!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e paket hakkıdaki düşünceleri soruldu. Gül temkinli yanıtladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa değişikliği yapmanın TBMM'nin uhdesinde olduğunu belirterek, "Dün gördüğümüz kadarıyla ilk görüşte, ilk taslaklar ortaya çıktı ama dünkü görüşmelerden sonra belki bunlar değişebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İrlanda Cumhurbaşkanı Mary McAleese ile ÇankayaKöşkü'nde ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül,"(Anayasa değişikliği uzlaşmayla yapılmalı) mesajı vermiştiniz. Yüksek yargınıngörüşleri ortada. Bir de Cumhurbaşkanlığı makamının HSYK ve Anayasa Mahkemesineçok sayıda üye ataması öngörülüyor. Bu konuları nasıl değerlendiriyorsunuz?"soruları üzerine, yüksek yargının başkanları ve tüm siyasi partilerinbaşkanlarıyla yaptığı görüşmelerde bu konuları ele aldığını anımsattı.

Herkesin farklı düşünceleri dinlediğini ve bunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından da TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile paylaştığını ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Anayasa değişikliği yapmak TBMM'nin uhdesinde olan bir şey. Düngördüğümüz kadarıyla ilk görüşte, ilk taslaklar ortaya çıktı ama dünkü görüşmelerden sonra belki bunlar değişebilir. Komisyona gidecektir, komisyonda muhakkak ki bunların üzerinde çalışılacaktır. Neticede nihai metin ne olacaktır bunu bilmeyoruz.

Demokratik süreç içerisinde bunlar hep bir çalışmanın neticesinde netleşecek ve ortaya çıkacak olan nihai şekil çok önemlidir.  Obakımdan şu anda benim pek bir şey söylemem mümkün değil. Nihai şekil ortaya çıkıp, Meclis'te nasıl oylanacak onlar da bittikten sonra muhakkak ki ben de kendi hukuk danışmanlarıma soracağım ve onlardan alacağım bilgiler çerçevesi içerisinde doğru olanı yapacağım. Şu anda bir şey söylemem mümkün değil, çünkü gördüğüm kadarıyla bütün bunlar hala tartışılacak konulardır ve tartışmaya halaaçıktır."