BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.397,76
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir BBP'den CHP'li başkana eleştiri

BBP İzmir İl Başkanı Amet Bereket Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'na sert çıktı.

Abone ol

BBP İzmir İl Başkanı Ahmet Bereket, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, İzmir'in çözülemeyen problemleri için diğer siyasi partilerle aylık toplantılar düzenleme teklifinde bulundu.

BBP İl Başkanı Bereket, "Metro inşaatı, otopark, kaldırım, trafik, meydan isimleri, İzmir Enternasyonel Fuarı'nın süresinin uzatılması gibi çözüm bekleyen pek çok sorun var. Aziz bey, sadece iki üç siyasi partiyle bunları tartışıp diğerlerini yok sayıyor. Eğer ben 20 bine yakın oy almış bir partinin il başkanı sıfatıyla çözüm önerilerimizi sadece Başkan Kocaoğlu'na özel kalemi ve sekreteri vasıtasıyla ulaştırabiliyorsam, burada bir sorun var demektir. İzmir'in sorunlarını tek başına çözmek mümkün olmayabilir." dedi.

Bereket, İzmir bürokrasisinde partisine karşı olumsuz yaklaşımlar olduğunu, bundan sonra BBP teşkilatını tanımayan kurumu kendilerinin de tanımayacağını söyledi.

Merhum genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin İzmir'de uygun görülen bir yere verilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne talepte bulunduğunu hatırlatan Ahmet Bereket, "Şehit liderimizin ilimizde yaşatılması hakkında Aziz beye talepte bulunduk ancak bugüne kadar bir cevap alamadık." şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu'nun ölümünü, "Karlar altında kalan devlet itibarı" olarak niteleyen Bereket, "Birinci yıldönümünde, ölümü hakkında hâlâ bir şey yapılamaması üzücü. Yaşanan bu hadisenin neden olduğu konusunda hükümetimizden halen net bir açıklama gelmedi. BBP'li olsun ya da olmasın toplumumuzun pek çok kesimi, hattâ tamamına yakını liderimizin vefatının sebeplerinin ne olduğunu biliyor." dedi. Bereket, Yazıcıoğlunun birinci vefat yıldönümü dolayısıyla 27 Mart 2010'da Bahçelievler Kulalı Hancı Camisi'nde Mevlit okutulacağını sözlerine ekledi.