BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.489,48
HABER /  SPOR

Göztepe Altay maçı korkunç bitti kaleci dövüldü fişek ateşlendi sokaklara taşan kavgalar çıktı

İZMİR'de Göztepe Altay maçı korkunç olaylara sahne oldu. Spor Toto 1. Lig'de oynanan Göztepe-Altay maçında sahaya giren bir taraftar, elindeki sopayla Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurdu. Göztepe-Altay karşılaşması çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi. Olaylar stad dışına da taştı ve taraftarlar sokaklarda kavga etti. Statta ateşlenen fişek bir kişiyi hastanelik ederken, fişeğin içeri nasıl sokulduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Spor Toto 1’inci Lig’de Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisi çıkan olaylar nedeniyle ertelendi. Karşılaşmanın 19'uncu dakikasından sonra ortalık karıştı. Altay tribünlerinden Göztepeli taraftarlara fişek atılmasının ardından Göztepe tribününde bazı taraftarlar yaralandı. Stada fişeği özel ambulans şoförlerinin soktuğu belirlendi. Şoförler fişeği tuvaletlere bırakmış oradan da taraftarlar almış. Olaylarla ilgili ambulans şoförleri ve 21 kişi gözaltına alındı. 

Göztepe Altay maçında fişiğin ateşlenmesiyle başlayan olaylarda kaleci saldırıya uğradı. Sahaya inen bir Göztepe taraftarı korner bayrağı direğini alarak Altay kalecisi Ozan'a saldırdı.

Ozan'a darbeler indiren taraftar, yaka paça gözaltına alındı. Aldığı darbeler sonrasında Ozan yerde kaldı.

Güvenlik güçleri sahaya girerek olaylara müdahale etti. Futbolular ve hakemler soyunma odasına girdi.

Hastane'den saldırıya uğrayan kaleci Ozan ile ilgili açıklama
Göztepe ile Altay arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen İzmir derbisinde korner direğiyle saldırıya maruz kalan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'in son durumu hakkında hastaneden bir açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama şöyle:
"Spor Toto 1'inci Lig'de oynanan, Göztepe-Altay karşılaşmasında sahaya giren bir taraftarın korner direğiyle başına vurduğu Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç, Medicana International İzmir Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Bilinci açık olan Özenç’in ilk yapılan kontrollerinden sonra gereken tedavinin yapılması için ve kontrol amaçlı hastanemize yatışı gerçekleştirilmiştir. 

Taraftar ameliyata alındı
Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme yabancı madde fırlatılması sonucu yaralanan taraftar Mehmet Çakır da sahaya giren ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Çakır'ın fişek benzeri bir maddenin isabet etmesi sonucu yüzünden yaralandığı ve ameliyata alındığı belirtildi.

Olaylar stat dışına sıçradı
İki takım taraftarları arasında yaşanan olaylar stat dışına sıçradı. Stadyum çevresinde bıçaklı meşaleli kavga çıktı. O anlar vatandaşların kameralarına yansıdı.

Kavgayı video kaydına alan bir vatandaşın, ambulansa binmek isteyen bir taraftarı çektiği anda arkadan "Bıçağı sapladı! Adamı bıçaklıyor! Öldürüyor çocuğu, yazık. Altaylı birini vurdular, polis erişemiyor." dediği duyuldu.

İşte taraftara bıçaklı saldırı anı;

Futbolcular 4.5 saat sonra stattan ayrıldı
Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle hakemin tatil ettiği müsabakanın ardından güvenlik gerekçesiyle statta kalan siyah-beyazlı oyuncular yaklaşık 4,5 saat bekleyişin ardından Emniyet Müdürlüğüne ait minibüslerle stattan çıktı.

Bakan Kasapoğlu, yaşanan olayları kınadı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, tatil edilen Göztepe - Altay maçında yaşanan saha ve tribün olaylarını kınadı.

Bakan Kasapoğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Spor Toto 1'inci Lig'deki iki İzmir takımımızın mücadelesinde yaşanan saha ve tribün olaylarını kınıyorum. Sporu kendi çirkinliklerine boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz."

Ömer Çelik'ten yaşanan olayla ilgili açıklama
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Göztepe-Altay maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı. 

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Göztepe-Altay maçında yaşanan hadiseler hepimizi çok üzdü.

Yaralanan taraftarlara acil şifalar diliyoruz.

Şiddete başvuranların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Hukuki süreci takip edeceğiz.

Spor barıştır, kardeşliktir, centilmenliktir."

TFF soruşturma başlattı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Göztepe-Altay maçında yaşananları kınadı. TFF, yaşananlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
 TFF, Göztepe-Altay maçında yaşananlarla ilgili bir kınama metni yayımladı.

"İzmir'de Göztepe ile Altay arasında oynanan TFF 1. Lig karşılaşmasında yaşanan olayları ve Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e yapılan alçakça saldırıyı kınıyoruz" diye başlayan yazıda şu ifadeler kullanıldı, 

"İzmir'in rekabet içindeki iki güzide kulübünün futbol sahasındaki mücadelesinin bir şölene dönüşmesi beklenirken; Fair Play ruhundan ve sporun birleştirici kültüründen nasibini almamış saldırganların, insan hayatını tehlikeye atan bu tip davranışları kesinlikle kabul edilemez. 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, olaydan hemen sonra iki kulübün başkanlarını arayarak bilgi almış, Göztepe ve Altay camialarına geçmiş olsun dileklerini iletmiştir.

Yaşanan olaylar nedeniyle ertelenen karşılaşmada, bazı futbolseverlerin atılan işaret fişeği nedeniyle yaralanmış olmasının derin üzüntüsü içindeyiz. Yaralanan futbolseverlere acil şifalar dilerken, sahaya giren saldırganın şiddetine maruz kalan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e de geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. 

Göztepe - Altay karşılaşmasıyla ilgili gerekli işlemler ve soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın adli sürecinin de takipçisi olacağız. Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız."

İşte Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırı anı;