BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.471,40
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google Türkiye ile birlikte komşularda çöktü! Bakanlıktan açıklama geldi

TÜRKİYE'de Google bağlantısında büyük bir sorun yaşanıyor. Erişimdeki sıkıntıların kaynağı merak edilirken Ulaştırma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Abone ol

Arama motoru Google'a saat 10.55'ten itibaren erişim sorunu başladı. Google arama motoruyla birlikte, Gmail, YouTube ve Google Play gibi kurumun diğer uygulamalarında da erişim sıkıntısı yaşandı. Sorunun sadece Türkiye'de değil, başka ülkelerde de olduğu öğrenildi. 

Google'la ilgili sıkıntı Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan'da da yaşanıyor. Almanya, İngiltere, Portekiz ve İsviçre'nin aralarında olduğu Avrupa'nın bazı bölgelerinde ise kısmı sorunlar yaşandığı belirtiliyor. 

Ulaştırma Bakanlığı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Google servislerinde yaşanan sıkıntıya ilişkin paylaşımda bulundu. Söz konusu sıkıntıların global bir sorun olduğunu vurgulayan Sayan, şunları kaydetti:

"Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) ekiplerimiz süreci yakından takip etmektedir. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalıdır."

Google'dan ise soruna ilişkin henüz bir açıklama yapılmış değil. 

BTK'dan ilk açıklama

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yapılan açıklamada kesintinin Türkiye ya da BTK kaynaklı olmadığı çalışmalara devam edildiği belirtildi.

GOOGLE'A KESİLEN CEZA

Google'daki erişim sorunu ortaya çıkınca akıllara ilk olarak Rekabet Kurumu'nun kestiği para cezası geldi. ABD'li teknoloji devi Google'a haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle 93 milyon lira ceza kesmişti. Bu karar sonrası Google, android telefonlara kendi programlarını kullanabilmeleri için lisans verilmeyeceğini duyurmuştu. Şu anda yaşanan erişim sıkıntısının bu cezayla ilgisi bulunmuyor. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
ATV Müge Anlı Tatlı Sert'te son dakika Zeynep Ergül gelişmesi
Foto Galeri ATV Müge Anlı Tatlı Sert'te son dakika Zeynep Ergül gelişmesi Galeriye Gözat