BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,70
ALTIN 2.395,55
HABER /  EKONOMİ

Gıda krizi için yeni hamle geldi! Tarım Bakanlığı'nın kararı Resmi Gazete'de

Tarımsal ürünleri stokçulukla uzun süre depolarda tutarak fiyatların yükselmesine sebep olunmaması için Tarım Bakanlığı'nın yeni kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Abone ol

Tarımsal ürünlerin hasat döneminden itibaren 24 ay olan lisanslı depolarda azami depolanabilme süresi, 12 aya çekildi.

Ticaret Bakanlığının, Hububat, Baklagiller ve Yağlı Tohumlar Lisanslı Depo Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, lisanslı depolarda, buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale ürünleri, aynı cins, grup, sınıf ve derecelerde olmaları şartıyla bir önceki yıl ürünleriyle karıştırılarak depolanabilecek.

Ayrıca, hasat döneminden itibaren ürünlerin lisanslı depolarda azami depolanabilme süresi 24 aydan 12 aya indirildi. Bu süre Toprak Mahsulleri Ofisine ait ürünler için 24 ay olarak uygulanmaya devam edecek.

Azami depolama süresi, depolama döneminin başlangıcı 1 Ağustos 2022 tarihi ve sonrasında olan ürünler hariç, hasat dönemi 2022 yılı ve öncesi olan ürünler için 24 ay olarak uygulanacak.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Milyonların gözü kulağı bu haberde! EYT'de farklı formüller masada, son sözü Erdoğan söyleyecek
Foto Galeri Milyonların gözü kulağı bu haberde! EYT'de farklı formüller masada, son sözü Erdoğan söyleyecek Galeriye Gözat