BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  SPOR

Geretsten çarpıcı açıklamalar

Gerets, Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gerets, ''Beşiktaş derbisinde takımda operasyon yapıldı'' iddialarıyla ilgili açıklamasında, sakatlıktan yeni dönen oyuncuların hazır olmaması, bazı futbolcuların form grafiklerinin üst seviyede bulunmaması ve kaptan Hakan Şükür'ün de ailevi nedenlerden dolayı kadroya alınmadığını söyledi.

Belçikalı teknik adam, ''Yönetimin, teknik heyete, kadro seçiminde müdahale etmesi söz konusu değil. Galatasaray'da zaten böyle bir şey olmaz. Buna da çalıştığım hiçbir kulüpte izin vermedim'' dedi.

''SONG'A HER ZAMAN İHTİYACIM VAR''
Song'u henüz hazır olmadığı için kadroya almadığını belirten Erik Gerets, ''Song'un bir an önce hazır olup, eski Song olarak aramıza dönmesi için çalışıyoruz. Ona her zaman ihtiyacımız var. Aramızda geçen tartışma geride kaldı, onunla daha dün bir konuşma yaptık'' diye konuştu.

''BERABERLİĞİ DÜŞÜNMEDİM''
Erik Gerets, Tolga'yı oyuna almasıyla ilgili eleştirilere ise şu karşılığı verdi:

''Beraberliği korumak gibi bir düşüncem yoktu. Bu değişiklikte, tek düşüncem, bizden zaten boy olarak daha yüksek rakibimizle dengeyi kurmaktı. Çünkü rakibimiz daha da uzun boylu oyuncuları oyuna alarak, bizi zorluyordu. Ayrıca Sabri'yi de öne kaydırarak bu değişikliği gerçekleştirdim.''

Her şeyin neticeye endeksli olduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, ''O penaltı olmasa, doğru sonuç görülürdü'' dedi.

''YÖNETİMİN HERHANGİ BİR ŞARTI SÖZ KONUSU DEĞİL''
Yönetimin yeni sözleşmesine, Şampiyonlar Ligi'ne katılım şartını koydurduğu iddialarına cevap veren Erik Gerets, ''Eski mukaveleye eklenen sadece bir satır vardır, o da 'mukavele uzatılmıştır' ifadesidir. Onun dışında herhangi bir ekleme veya şart söz konusu değil'' diye konuştu.

Teknik direktör Gerets, kendisine yönelik yoğun eleştiriler için, ''Türkiye'de maalesef böyle şeyler çok doğal olmuş durumda. Büyük takım teknik direktörlerine böyle eleştiriler yapılıyor'' dedi.

''TRABZONSPOR MAÇI DÖNÜM NOKTASI''
Hafta sonunda oynanacak Trabzonspor maçını, dönüm noktası olarak gördüğünü açıklayan Erik Gerets, bu maçla ilgili şunları kaydetti:

''Bu, bizim hala yaşadığımızı, ayaklarımızın üzerinde durduğumuzu göstermek için en iyi imkan. Pazar günü hedeflerimizden şaşmadığımızı ve hala o hedefleri kovaladığımızı gösterecek en yakın ve en değerli maç.''

Gerets, cezalı ve sakat oyuncuların yokluğu için de ''Bu konuyu kendime çok dert etmiyorum. Çünkü arkalarında olan futbolcular burada kendilerini göstermek duygusuna en üst seviyede sahipler ve önceki maçta aldığımız üzücü neticeden
dolayı, zaten çoğu futbolcu daha iyisini yapma durumunda. Bu yüzden bazı oyuncuların eksikliğinden dolayı bir endişeye sahip değilim'' şeklinde yorum yaptı.

''TARAFTARIMIZIN DESTEĞİ BİZİ KANATLANDIRIYOR''
Erik Gerets, Trabzonspor maçı öncesi Galatasaray taraftarlarına seslenerek sözlerini şöyle tamamladı:

''Taraftarımızdan beklentim, bu duruma en az onlar kadar üzüldüğümüzü ve futbolcularımızın onların desteğine ihtiyacı olduğunu bilmeleri. Çünkü, onları alkışlayan ve destekleyen bir taraftar hissettikleri durumda neredeyse kanatlanıyorlar ve çok daha iyi işler yapabiliyorlar. Bu hafta sonu taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz.''