BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  GÜNCEL

Bursada 5 katlı bina boşaltıldı

Binanın tahliye edilmesinin ardından itfaiye ve sivil savunma ekipleri binada inceleme yaptı.

Abone ol

Bursa'da 5 katlı binanın çökme riskine karşı tahliye edilmesinin ardından itfaiye ve sivil savunma ekipleri binada inceleme yaptı.

Arabayatağı Mahallesi Ankara Caddesi üzerindeki binaya gelen, itfaiye ekipleri ve sivil savunma görevlileri, binadan çıkmayan vatandaşları, binanın çökme riskine karşı tahliye etti.

Ekiplerin incelemesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, ihbar üzerine hemen bölgeye geldiklerini, öncelikle bina çevresinde güvenlik şeridi oluşturduklarını
söyledi.

Vatandaşların tamamının çıkmasının ardından zeminden en üst kata kadar ilk incelemeyi yaptıklarını dile getiren Doğan, şunları söyledi:

''Apartman sakinlerinin, binanın duvar ve kolonlarından sesler geldiği ihbarı üzerine hemen bölgeye geldik. Gerekli incelememizi yaptık. Bayındırlık İl Müdürlüğünden uzman ekipler de inceleme yapacak. Eğer çökme risk olmadığı yönünde bir kanıya varırsak vatandaşların yeniden evlerine girmelerine izin verilecek.''

Binadan tahliye edilen vatandaşlar, geceyi geçirmek için yakınlarının yanına gitti.

Bu arada, 4 ailenin yaşadığı bildirilen binanın 1974 yılında alt katı fırın olacak şekilde 2 katlı yapıldığı, diğer katların daha sonraki yıllarda eklendiği iddia edildi.