BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,55
HABER /  SPOR

Devler Liginde son durum

Devler Ligi'nde çeyrek finale kalan takımlar, salı ve dün akşam oynanan maçlar sonucunda belirlendi...

Abone ol

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kalan takımlar, salı ve dün akşam oynanan maçlar sonucunda belirlendi.

Son şampiyon Barcelona, önceki gün Liverpool ile oynadığı ikinci ayak maçında gereken sonucu elde edemeyerek elenenler arasında yer alırken, son 8'de 3 İngiliz takımının yer alması dikkati çekti.

Maçlar sonucunda, Chelsea, Liverpool, Roma, Valencia, AC Milan, PSV Eindhoven, Bayern Münih ve Manchester United, çeyrek finale isimlerini yazdıran kulüpler oldu.

Dün gecenin ilgiyle beklenen maçında Bayern Münih, İspanyol ekibi Real Madrid'i ağırladı. İlk maçı 3-2 kaybeden Bayern Münih, Hollandalı golcüsü Roy Makaay'ın 10. saniyede attığı golle öne geçti ve bu gol, Şampiyonlar Ligi maçlarında atılmış en erken gol olarak tarihe geçti.

Bayern Münih'den Van Bommel ile Real Madrid'den Diarra'nın kırmızı kart görerek oyun dışı kaldığı maçı 2-1 Alman ekip kazandı ve deplasmanda atılan gol avantajıyla tur atlayan taraf oldu.

Arsenal, ilk maçta 1-0 yenildiği PSV Eindhoven karşısında, 58. dakikada Alex'in kendi kalesine attığı golle avantajlı duruma geçmesine rağmen hatasını telafi eden Alex'in 83. dakikadaki golüne engel olamadı ve seyircisini evine mutsuz gönderdi.

Çeyrek finale kalmak için oynanan maçlara, Makaay'ın attığı golün yanısıra, Lille ile Manchester United arasındaki ilk maça İngiliz ekibin attığı gol ve dün oynanan Valencia-İnter Milan maçındaki kavga damgasını vurdu.

Manchester United, Fransa'da oynanan maçta, faulden kaynaklanan serbest atışı erken kullanarak Lille karşısında avantaj sağlamış ve evsahibi Fransız kulüp, takımını kısa bir süre için sahadan çekmişti.

Önceki gece oynanan Valencia-İnter Milan maçının son dakikalarında, her iki takım oyuncuları arasında çıkan kavga, maç sonrasında da devam etmişti. UEFA tarafından yapılan açıklamada, olaylarla ilgili soruşturma açılacağı
belirtilmişti.

Dün akşam oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı;

AC Milan-Celtic: 1-0
Arsenal-PSV Eindhoven: 1-1
Bayern Münih-Real Madrid: 2-1
Manchester United-Lille: 1-0