BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gebze'de bu mutluluk sel kurbanı

Kocaeli’nin Gebze ilçesi ve çevresiyle İstanbul’un Tuzla ilçesinde önceki gece etkili olan şiddetli yağışlar can aldı.

Abone ol

Gebze’de eşiyle bindiği araç sel sularına kapılan Özgür Doğan’ın cesedi, başı çamura saplanmış halde bulundu. Olayın ardından kayıp olduğu anlaşılan Doğan'ın eşi Esin Doğan'ın cesedi de yaklaşık 24 saat sonra Darıca sahilinde bulundu

D-100 Karayolu’nda 200 civarında aracın mahsur kalmasına neden olan, yüzlerce ev ve işyerlerini basan sel suları çekilirken, saat 10.00 sıralarında İzmit Körfezi’nin Gebze sahilinde sel sularına kapıldığı anlaşılan bir erkek cesedi bulundu.

Saat 10.00 sıralarında alınan bir ihbar üzerine ise İzmit Körfezi kenarında Gebze Atıksu İstasyonu yakınında, Özgür Doğan’ın cesedi bulundu. Başı çamura saplanmış halde bulunan Doğan’ın eşinin de kayıp olduğu anlaşıldı.

Cesedin Özgür Doğan’a ait olduğunun belirlenmesinin ardından yakınları buraya akın etti. Çayırova’nın Akse köyünde oturan Özgür Doğan’ın dün akşam sele kapılan otomobilde, yanında kuaför olan eşi Esin Doğan’ın da bulunduğu anlaşıldı. Otomobili de Esin’in kullandığı belirlendi. Ancak Esin Doğan bulunamadı. Esin Doğan’ın denizin iç kısmına sürüklenmiş olabileceği ihtimali üzerine bir dalgıç ekibi istendi.

Çalışmalar sonucu sele kapılan Esin Doğan'ın cesedi de Darıca Sahili'nde bulundu.

Birçok evi su bastı
İstanbul’da sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve işyerini su bastı. Daha çok Anadolu yakasında önceki gece saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Tuzla’nın Aydınlı, Şifa, İstasyon ve Mimar Sinan mahallesinde çok sayıda bodrum ve giriş katlardaki ev ve işyerlerinin su altında kalmasına neden oldu.

Evlerini su basan vatandaşların bazıları kendi imkanlarıyla kovalarla su tahliye çalışması yaparken, itfaiye ekiplerinin ulaştığı adreslerde de motopomp yardımıyla evlere giren su boşaltıldı.

D-100 Karayolu Bayramoğlu mevkisi İstanbul ve Ankara istikameti yağış nedeniyle uzun süre kapalı kaldı, yolda mahsur kalanları itfaiye ekipleri kurtardı. Yolda kalan araçlar çekici yardımıyla kaldırıldıktan sonra D-100 Karayolu trafiğe açıldı.