BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaldırıma yayılma sezonu başladı

Tüm İstanbulluların sorunu olan trafik çilesi, yollarda yetmiyormuş gibi yazın gelmesiyle birlikte kaldırımlarda da kendini gösterdi.

Abone ol

Sadece yürüyüş yapmak için dışarı çıkan ya da araç trafiğinden dolayı araçlarını kullanmak istemeyen vatandaşlar, kaldırımlardaki trafiğe katlanmak durumunda kalıyor.

Star gazetesinin haberine göre, çünkü yayalar için yapılan kaldırımlar kafelerin işgaline uğramış durumda.

KAFELER İŞİN KOLAYINI BULDU

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren sigara yasağı kafe sahiplerini yeni çözüm arayışına itti. Bu da kendilerine açık hava mekanları oluşturmak oldu. Fakat kendini kurtarmak isteyen kafeler bu sefer de yayaların haklarını ihlal etmeye başladı. Masa ve sandalyeler kaldırımlara çıkarıldı. Sıcakların artmasıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutan kafeler, müşterilerini güneşten korumak için şemsiyeleri de kaldırıma yerleştirdi. Müşteriler şemsiyenin gölgesinde dinlenirken o kaldırımı kullanmak zorunda olan yayalar güneşin altında bir de kaldırım trafiği yaşamaya mecbur bırakılıyor. Kaldırım ne kadar genişse sandalye sayısı da o kadar artıyor.

Böylece kafeler kendilerine yeni bir mekan yaratırken oradan geçen yayalar yürüyecek bir kaldırımları kalmadığı için ana yolu kullanmak zorunda kalıyor. Özellikle Beyoğlu, Şişli, Kadıköy gibi ilçelerde ağırlıklı olarak görülen bu durumdan kafeler dışında kimse memnun görünmüyor.