BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane Kent Konseyi toplandı

Gümüşhane Kent Konseyi Genel Kurulu, olağanüstü toplanarak gündemdeki 14 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Abone ol

Belediye Başkanlığı tarafından kendilerine tahsis edilen Özel İdare İşhanı’ndaki büroda toplanan genel kurul üyeleri olağanüstü toplantının ana gerekçelerinden birisi olan Kent Konseyi Çalışma Yönergesi’ni Eylül ayındaki toplantılarda görüşme aldı.

Toplantının başında söz alarak Kent Konseyi’nin kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı çalışmalarla ilgili kurul üyelerine bilgi veren Konsey Başkanı Hasan Pir, 14 kişiden oluşan yürütme kurulunun iki kez toplantı yaptığını ve alınan kararların kamuoyu ile de paylaşıldığını belirterek, kararlar hakkında genel kurul üyelerine bilgi verdi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Engin Doğru ve genel kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, kurulması planlanan çalışma grupları için genel kuruldan onay alındı. Toplantıda ayrıca Kent Konseyi’nin logo-ambleminin belirlenmesi, internet sitesi yaptırılması, önümüzdeki yıllar için kent konseyi bütçesinin hazırlanması ve kent konseyi çalışma planının yapılması için yürütme kuruluna yetki verildi.

TRAFİK, BACALAR, ÇEVRE YOLU VE KALDIRIMLAR KONSEY GÜNDEMİNDE

Toplantının son bölümünde bazı kurul üyelerinin verdiği önergeyle gündeme alınan şu konularda da karar verildi:
“Gümüşhane’deki kamu binalarının, mesken ve işyerlerinin bacalarından çıkan dumanların filtrelenmesi için kış mevsimine hazırlık olmak üzere yaz aylarında gerekli çalışmaların yaptırılması için konunun Gümüşhane Belediye Başkanlığı ve bu konudan sorumlu ilgili kamu kurumlarına bildirilmesine, şehrin ana caddeleri ve yan caddeleri üzerindeki kaldırımların, vatandaşlar tarafından daha rahat bir şekilde kullanılmasını sağlayıcı tedbirlerin alınması tavsiyesi.

Şehir içi trafik yoğunluğun azaltmak üzere, uygun görülen caddelerde tek yön trafik uygulamasına gidilmesinin yararlı olacağı hususunun ilgili birimlere bildirilmesi. Çevre yolu ve şehir geçişi ile ilgili çalışmaların hızlandırılması konusunda ilgili yerlere bildirilmesi. Belediye hizmetlerinde yardımcı olmak amacıyla, Gümüşhane Belediye Başkanlığınca talep edilmesi halinde, Kent Konseyi’nin kentin geleceği için her türlü çalışma ve desteği vermek kararlılığı ve ortak görüşünün Gümüşhane Belediyesine bildirilmesine ”