BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Elazığ'dan yürek yakan haber

Elazığ'ın Karakoçan ilçesindeki Yoğunağaç Jandarma Karakolu'na taciz ateşi açıldı. Bölgeden çelişkili haberler geliyor...

Abone ol

Terör gündemiyle toplanan ve 'taviz yok' mesajı verilen MGK toplantısından kısa süre sonra terör 3 can daha aldı. Hain saldırıda iki asker şehit olurken bir vatandaşımız hayatını kaybetti bir asker ve iki sivil tedavi altına alındı.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Seyrantepe Barajı'nın güvenliğini sağlayan time PKK'lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 2 asker şehit oldu, 1 sivil kadın öldü. Çatışmada, karakola komutanı astsubay ile 4 sivil de yaralandı.

YİNE PKK YİNE HAİN PUSU

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'nin Tunceli sınırında bulunan Yoğunağaç Köyü'ndeki Seyrantepe Barajı'nın uzak korumasını sağlayan askeri tim görevden dönerken PKK'lı teröristler tarafından pusu kuruldu. Teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ilk ateşte 2 asker şehit olurken, karakol komutanı astsubay yaralandı.

SİVİL VATANDAŞLAR ATEŞ ARASINDA KALDI

Teröristlerin açtığı ateş sırasında bölgedeki tarlalarda çalıştıktan sonra sepetli motosikletle seyir halinde olan sivil vatandaşlar da hedef oldu.

70 YAŞINDAKİ NİNE ÖLDÜ, ÇOCUĞUN DURUMU AĞIR

PKK’lıların silahlarından çıkan kurşunlarda motosiklette bulunan Şerife Gezici (70) isimli kadın ölürken, Ali Gezici (49), Bedriye Gezici (38), Mazlum Gezici (5), İsmail Gezici (19)  de yaralandı.

Çatışmada yaralanan astsubay ile durumu ağır olan 1 sivil çocuk askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürüldü. Sivil 3 yaralanın tedavisinin Karakoçan Devlet Hastanesi'nde sürdüğü kaydedildi.

TAKVİYE KUVVETLER PKK'NIN PEŞİNDE

Yoğuağaç Jandarma Karakolu'ndan askerler de hemen bölgeye giderek PKK'lı teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışma sürerken, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar çatışma bölgesine indirildi. Süper Kobra tipi helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.