BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.504,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Görme engelliler için spor projesi

Bugüne kadar çoğu evlerinden bile çıkmayan görme engelliler Erciyes'te sağlıklı spora katılacak.

Abone ol

Bugüne kadar çoğu evlerinden bile çıkmayan görme engelliler Erciyes'te, Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu ve Erciyes Kar Kaplanları nezaretinde 'Beyaz yürüyüş' adıyla düzenlenen etkinlikte 'gönül gözleri' ile yürüyerek, sağlıklı spora katılacak.

HİS Federasyonu Kayseri il Temsilcisi Davut Güleç, HİS adına Kayseri'de faaliyet gösteren Erciyes Kar Kaplanları Spor kulübü ve Altınokta Körler Derneği ile işbirliği yapılarak Pazar günü 'beyaz yürüyüş' gerçekleştireceklerini söyledi.

Güleç, "Kayseri tarihinde ilk paranın, senedin, kadın valinin, hastanenin, kervanların, bazı medeniyetlere başkentlik yaparak, hayırseverleri, ticaretteki başarıları, iki Cumhurbaşkanı, birçok bakan ve bürokrat çıkartarak, tarihi ve doğal güzellikleri ile adından sık sık söz ettirmektedir.

Bunun yanında doğa sporlarına rekor katılımla dikkat çekmektedir. Ayrıca 19 Mayıs Sevgi Bayrağı ve geçiş törenlerindeki başarıları da tüm Türkiye'ye örnek olmuştur. Bu başarı ve ilk'lere şimdi, bugüne kadar Kayseri ve çevresinde yaşayan, çoğu çeşitli nedenlerle evlerinden çıkamayan Altınokta Körler derneği üyesi yaklaşık 100 görme engelliyi, evlerinden çıkartarak, sadece adını duydukları Erciyes'e götüreceğiz.

Burada her 6 kişinin ortasına bir HİS ve Kaplanlardan birini katarak, görme engellileri beyaz bastonları ile yürütürken, Erciyes'in güzelliklerini anlatacağız. Böylece görme engellilerinde sağlıklı spor yapması için ilk adımı attıracağız" dedi.

Görme engellilerin gün boyu Erciyes'te kalacağını belirten Güleç, Altınokta Körler Derneği üyeleri ile gerçekleştirilecek sabah sporundan sonra telesiyejle gezeceklerini ardından sucuk ekmek ikramı ile hem sporun hem de Erciyes'in tadını 'gönül gözleri' ile çıkarttırmak istediklerini sözlerine ekledi.