BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Gayrimeşru torununu boğdu

Kahramanmaraşlı bir anne kızının gayrimeşru bebeğini boğarak öldürdü

Abone ol

Kahramanmaraş’ta, kızının gayrimeşru ilişki sonucu dünyaya getirdiği bebeği doğduğu gün öldürdüğü ileri sürülen 60 yaşındaki Lütfiye D. tutuklandı. Önce bebeği kendisinin öldürdüğünü söyleyen daha sonra “Annem öldürdü'' diyen 23 yaşındaki Hatice D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yapılan bir ihbarı değerlendiren polis, bekar olan Hatice D.’yi, 23 Eylül’de özel bir hastanede dünyaya getirdiği bebeğini öldürdüğü iddiasıyla gözaltına aldı. Hatice D., ilk ifadesinde, adını açıklamadığı erkek arkadaşıyla girdiği ilişki sonucu hamile kaldığını, bebeğini özel bir hastanede dünyaya getirdiğini, 3 gün sonra battaniyeye sarıp bir yere bırakmak isterken öldüğünü fark edip gömdüğünü iddia etti. İddia üzerine Doğukent bölgesinde yapılan araştırmada, cinsiyeti açıklanmayan, vücudunun bir bölümü vahşi hayvanlarca parçalanmış bebeğin cesedi bulundu. Ceset, bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polisteki ifadesinde suçu üstlenen Hatice D., Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinde ise annesi Lütfiye D.’yi suçladı. Hatice D., annesinin bebeği istemediğini, bu nedenle de aynı gün onu battaniyeye sarıp öldürdükten sonra götürüp gömdüğünü öne sürdü. Kızının iddiası üzerine gözaltına alınan anne suçlamayı kabul etmedi. Sorgulamalarından sonra savcılıkça tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen iki zanlıdan anne Lütfiye D. tutuklandı, kızı Hatice D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.