BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28
HABER /  GÜNCEL

Sahte kaymakamın gerçek mesleği

Kaymakam Barış'ın yerine Kuşadası'nı üç gün yöneten kişinin gerçek mesleği ortaya çıktı

Abone ol

Kendini stajyer kaymakam olarak tanıtan ve izne çıkan Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış'ın yerine Kuşadası'nı üç gün yöneten sahte kaymakam A.Y.'nin, Kuşadası'nda bir otelde garsonluk yaptığı ve sabıkalı dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Kendisini Adem Ergücü adıyla tanıtan A.Y.'nin, hanutçuluk sorununu çözmek için yazılı başvurularını istediği esnaftan, “Babam öldü memlekete gideceğim'' diyerek borç para aldığı da saptandı.

Kemal Sunal'ın ‘Deli Deli Küpeli’ filminin gerçek olduğu Kuşadası'nda sahte kaymakam şoku yaşanırken, Aydın Valisi Mustafa Malay, kendini ‘Stajyer kaymakam, kaymakam refiği’ olarak tanıtan A.Y.'nin, kaymakamlıkla ilgili prosedürü bilen biri olduğunu söyledi. Vali Malay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kaymakam sınavından sonra valiliklerde, müfettişlerin yanında staj yapılır. Kaymakamların yanında kaymakam refiği olarak iş öğrenilir. Kaymakam, refiğini değişik toplantılara götürür onu yetiştirir. Demek ki bu kişi bunu öğrenmiş. Çıkıp gelmiş Kuşadası'na. ‘Tayin oldum, yazım gelecek' diyor. Kaymakam da doğal olarak ilgileniyor. Onunla bir gün birlikte oluyor. Sonra izne ayrılıyor. Ertesi gün bu kişi geliyor, Söke Kaymakamı ile iki toplantıya katılıyor. Foyası meydana çıkacağını anlayınca da kaçıyor. Yapılan araştırmada sahte kaymakamın dolandırıcılıktan sabıkalı, bir otelde garsonluk yapan kişi olduğu öğrenildi. Aranmaya devam ediliyor.'' Aydın Valisi Mustafa Malay, kendisini stajyer kaymakam olarak tanıtan kişiyle ilgili valilikten bilgi istemeyen görevlilerin de olayda sorumluluğunun bulunduğunu söyledi.

Bu arada, sahte kaymakamın, esnafa kendini, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun yakını olarak tanıttığı, Kuşadası'nın kanayan yarası olan ‘Hanutçuluk ve turistlerin büyük alışveriş merkezlerine yönlendirilmesi’ konusunda yardımcı olacağını belirterek “Siz bir dilekçe yazın, Abdulkadir Amca'ya götürüp sorunu çözeyim'' dediği, Barbaros Bulvarı ve Orient Pazar'da bir çok esnafın imzaladığı dilekçeyi sahte kaymakama verdiği de öğrenildi. Sahte kaymakamın kısa sürede samimi olduğu bazı esnaftan, “Babam öldü memlekete gideceğim'' diyerek borç para aldığı da ortaya çıktı.