BIST 9.739
DOLAR 32,51
EURO 34,79
ALTIN 2.424,79
HABER /  SPOR

Polat inadına 72 bin kişi istedi

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, PSV maçıyla ilgili şunları söyledi:

Abone ol

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki Bordeaux karılaşmasında büyük sorun yaşadıkları Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, 18 Ekim Çarşamba günü yapacakları PSV Eindhoven karşılaşması için yeni uygulamalar planladıklarını söyledi.

Mecidiyeköy'de bulunan kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, Bordeaux maçında yaşadıkları sıkıntıları PSV Eindhoven karşılaşmasında minimuma indirmek istediklerini belirtirken, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Galatasaray Kulübü yetkililerinin çok sayıda toplantı yaparak bir eylem planı hazırladıklarını ifade etti. Şampiyonlar Ligi için 3 maçlık 60 bin kombine sattıklarını hatırlatan Polat, PSV Eindhoven mücadelesi için yine tüm biletlerin tükenmesini beklediklerini ifade ederken, özellikle stattaki otopark sayısının kendilerine yanlış bildirilmesinden ötürü beklemedikleri sorunlar yaşadıklarını kaydederek, ''Bu kez taraftarımızın büyük bölümünü toplu taşıma araçlarıyla getirmeyi planlıyoruz'' dedi.

2005 yılında aynı statta yapılan Şampiyonlar Ligi finalinin sıkıntısız tamamlanmasındaki en önemli payın, taraftarların otobüslerle stada getirilmesinde olduğunu vurgulayan Adnan Polat, şunları söyledi: ''Biz de loca, VIP ve numaralı kombine sahiplerini Ali Sami Yen Stadı'ndan otobüslerle götüreceğiz. Maç günü saat 19.00'dan itibaren arabalarıyla Mecidiyeköy'e gelecek insanlar, buradaki 75 otobüsle Atatürk Olimpiyat Stadı'na taşınacak. Otobüsler ise taraftarları oraya bıraktıktan sonra dönmeyip, park edecekler ve insanlar indikleri yerden tekrar binerek dönebilecekler. Kapalı tribün kombine sahipleri için ise İSTOÇ'un arkasında bulunan park yeriyle protokol yaptık. Araçlarını buraya park edecek olan taraftarlar, ring seferi yapacak 35 adet otobüsle yaklaşık 10 dakika mesafedeki stada taşınacaklar ve maç sonrası geri getirilecekler.''

''10 AYRI NOKTADAN OTOBÜS SEFERİ''

Adnan Polat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin PSV Eindhoven maçı günü 10 ayrı noktadan otobüs seferi yapacağını kaydetti. Saat 15.00'de başlayacak seferlerle 350 otobüsün taraftarları Atatürk Olimpiyat Stadı'na getireceğini anlatan Polat, dönüşte ise 700 otobüsün taraftarları geri götürmek için hazır bulunacağını vurguladı. Stada araçlarıyla gitmek isteyenler için farklı renklerde stikerlar verileceğini kaydeden Adnan Polat, ''Bu stikerlarda haritalar ve kullanacakları yol güzergahları yer alacak. Ayrıca, bir araçta 4 kişiden az olması halinde stada girmesine izin verilmeyecek. Yaklaşık 40 bin kişiyi belediye otobüsleriyle gelecek. Stadın tahliyesi esnasında da otobüslerle araçların güzergahı farklı olacak'' diye konuştu.

İFTAR İÇİN GIDA PAKETİ VE ACİL ÇAĞRI HATTI

Kulüp başkan yardımcısı Polat, Ramazan ayında olunması nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'na erken gelecek taraftarlar için iftarlık dağıtılacağını, ayrıca bir de acil durumlar için çağrı hattı kurduklarını açıkladı. Stada gelecek taraftarlara iftar için otobüslerden inerken 30 bin adet gıda paketi dağıtılıcağını söyleyen Adnan Polat, bu şekilde insanların stada daha erken gelmelerini özendirdiklerini söylerken, maçın bitiminden sonra taraftarların sıkıntı yaşamaları halinde, ''0212 347 88 10'' numaralı hattı kullanarak yardım talep edebileceklerini vurguladı. Sarı-kırmızılı taraftarların saat 02.00'ye kadar çok hatlı bu numaradan arayarak yaşanan sıkıtıları bildirebileceklerini anlatan Polat, ''Maç sonrası otobüsü kaçırmış olabilecek insanlar için de iki otobüs bekletilecek'' ifadelerini kullandı.

''İNADINA 72 BİN KİŞİ''

Polat, Bordeaux karşılaşmasındaki sorunlara rağmen sarı-kırmızılı taraftarları ''İnadına 72 bin kişi'' sloganıyla PSV Eindhoven maçına davet ettiklerini ifade etti. Taraftardan sabır isteyen Adnan Polat, ''Taraftarlarımızdan ricamız, maç çıkışında biraz sabırlı davranmaları, acele etmeden çıkmaları ve trafiğe öyle katılmalarıdır. Dünyanın neresinde olursan olsun maç çıkışlarında trafik oluyor. En son Liverpool maçında stattan çıktıktan sonra otele varışım 1 saat 10 dakika sürdü. Bunlar olabiliyor. Biz inadına 72 bin kişiyi o stata istiyoruz. Taraftarımızı omuz omuza görmek istiyoruz. İnşallah oradan zaferle döneceğiz. Taraftarımız bizim ruhumuz'' şeklinde konuştu.