BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.487,01
HABER /  POLİTİKA

Fransaya ilginç protesto

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş'tan Fransa'ya ilginç protesto

Abone ol

Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Süleyman Sarıbaş, TBMM Başkanlığına başvurarak makam aracı olarak kendisine tahsis edilen Fransız malı Peugeot marka aracın değiştirilmesini istedi.

Sarıbaş, yazısında, "Anavatan Partisi Grup Başkanvekili olarak tarafıma makam aracı olarak tahsis edilen "TBMM 044" plakalı Peugeot marka aracın, Fransa Parlamentosunun Ermeni soykırımını kabul etmesinden dolayı değiştirilmesi hususunu ilgilerinize arz ederim" ifadelerine yer verdi.

FRANSIZ ARABASINA BİNMEKTEN UTANIYORUM"

ANAVATAN Grup Başkanvekili Sarıbaş, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, şahsi olarak bu kararı aldığını belirterek, "Ben bir Fransız arabasına binmekten utanıyorum. Devletin tüm birimlerinde, Fransız yapımı araçların kullanılmaması bir prensip haline getirilmelidir. Eğer devletin bana verecek başka bir aracı yoksa o zaman kendi arabama binerim" dedi.

Fransa’nın sözde ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin ardından Türkiye’nin de hemen harekete geçmesini isteyen Süleyman Sarıbaş, şöyle devam etti:

"Bu konudaki görüşlerimizi, taleplerimizi, uygulanabilecek müeyyideleri Salı günü TBMM Genel Kurulundaki özel gündemli toplantıda dile getireceğiz. Ancak bugünden itibaren Türkiye, Fransız mallarına boykot başlatmalı, Fransız mallarının yurda girişlerinde zorluk çıkartmalı ve hatta daha da öteye giderek Fransa ile Gümrük Birliği anlaşmasını askıya almalıdır." Sarıbaş, Fransa’nın artık Türkiye ile ilgili bu tür kararlarında, nasıl bir kayıpla karşılaşacağının ve bedel ödeyeceğinin farkına varması gerektiğini sözlerine ekledi.