BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  SPOR

Galatasarayın ikinci Kalli planı

G.Saray'ın Federasyonu hedef alan açıklamalarının altında başka bir neden olduğunu savunan Demirkol, şok iddialar ortaya attı.

Abone ol

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol Milliyet'teki köşesinde  müthiş iddialar ortaya attı. başlıklı yazısında Galatasaray'ın kopardığı fırtınanın perde arkasını irdeleyen Demirkol'a göre, maksat hakemleri eleştirmek değil. İşte Demirkol'un kaleminden Galatasaray'ın planı...

Kartların ağırlığı ve Türkiye’ye özgü olması açısından hemen hemen aynı pozisyonlar. Kartın gösterildiği yer bile çok yakın.
Delgado’ya 21 Aralık’ta gösterilen ikinci sarı kart ve kırmız kart ile Lincoln’e cumartesi günü gösterilen ikinci sarı ve kırmız kartı, ben birbirinden ayırmıyorum. Çünkü aynı hakemlik sorununu, aynı hakemlik algılanma problemini işaret ediyor.
Fark Delgado’nun kırmızı kartından 1 hafta sonra daha ortalık yatışmamışken açıklama yapan Adnan Polat’la evvelki gün açıklama yapan Adnan Polat Yönetiminin tavrında.
O günden bugüne ne değişti.
Galatasaray yönetimi maçtan sonra hemen açıklama yapmadı. Maçı bir arada bir kez daha izlediler. Akşam yorumları izlediler ertesi gün gazeteleri okudular. Tartışmalı olanın sadece Lincoln’ün atılışı olmadığını gördüler. Kayseri’ye verilebilecek penaltıları da misal. Baros’un kanlı protestosunu da (Selçuk Dereli kanı o an fark etmemiş çok güvenilir kaynağıma göre. Emre’nin pozisyonunu ise görmüş ve penaltı olmadığını bugün de söylüyormuş).
Yani hakemin yönetiminde Galatasaray’a yontulacak bir durum olmadığını biliyorlar.
Peki neden bunu yapıyorlar.
Geçen yıl Kalli’yi göndermeleriyle aynı sebepten.
Birlik yaratma harekâtı. Sıkıntılı olan oyuncuları dışarıda bir düşman yaratarak birleştirme çabası.
Oyuncular sıkıntılı.
1- Çünkü içeride korkunç bir gelir dağılımı adaletsizliği var.
2- Bazılarının paraları verilmiyor. Bazıları el altından paralarını alıyorlar.
3- Bazılarının oynayıp oynamayacağına kendi fizyoterapistleri karar veriyor.
4- Sivas maçları sırasında 12-13 kişiyle antrenman yapan takımda, maçlar bittikten sonra 25 kişiyle antrenman yapmaya başlanıyor
Vs. Vs.
Bu vahim durumun altından kalkmak için eski usullere başvurmak ilk akla gelen.
Adnan Polat’ın TFF’ye ve kurumlarına tam desteğini açıkladıktan bir buçuk ay sonra TV’ye çıkıp kendi sesiyle değil de internetten muğlak bir imzayla bu açıklamayı yapmasının nedeni bu.
Buna itiraz edebilirsiniz. Ama Galatasaray’ın içindeki kimse edemez.
Çünkü bu harekâtın nedeni sadece bu!

MEHMET DEMİRKOL / MİLLİYET