BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

BTP kenar mahallelere de hizmet götürecek

Kilis Belediye Başkan Adayı M. Galip Akdağ, Kilis'in bazı bölgelerinin nüfus bakımından kalabalık bir insan kitlesini barındırmasına karşın, belediye hizmetleri açısından bakıldığında ciddi bir ihmalle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Abone ol


Seçim çalışmaları esnasında bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ardı arkası kesilmeyen şikayetleri ile karşılaştığını belirten BTP Kilis Belediye Başkan Adayı Akdağ, kenar mahallelerin belediyenin hiçbir hizmetinden faydalanamadığını gördüğünü dile getirdi.

Akdağ bu konuda şunları söyledi:
"Burada yaşayan vatandaşlarımız hep göz ardı edilmiş, adeta üvey evlat muamelesi görmüştür. Alt yapı sorunu, temizlik sorunu ve kanal boyunun içler acısı hali göz önüne alındığında bu insanlarımızın kendi kaderlerine terk edildiği açık seçik görülmektedir. Bu nedenledir ki biz belediye başkanlığımızda hizmete, Höllüklü, Çengel, Karataş ve Ekrem Çetin Mahallesi'nden başlatacağız.

Görev süresi boyunca buraları bir kez dahi ziyaret etme ihtiyacı duymayan Kilis Belediyesi yöneticilerinin, bu bölgeleri basit hesaplarla değerlendiren belediye başkan adaylarının, insanımıza hizmet etmesi elbette mümkün değildir. Zor durumda oldukları gözlerinden okunan bu vatandaşlarımızın sıkıntılarına çare olmak, onların dertleri ile dertlenmekten geçer.

Nerede ve nasıl yaşadıklarını bilmediğiniz insanlara hizmet etmeniz olanaksızdır. Kenar mahalle dediğimiz bölgeler aslında Kilis'in en kıymetli yerleşim alanlarıdır. Buralara gereken önem verildiğinde vatandaşlarımızın yaşam kalitesi ve bu bölgelerin şehrimize katkısı çok fazla olacaktır.

Özellikle kanal boyunun bir an önce ıslah edilmesi gerekiyor. Çünkü halkımızın bu konuda ciddi şikâyetleri var. Temizlik konusunda da hayli dertli oldukları görülüyor. Çöplerinin zamanında toplanmadığını ve bazı mevsimlerde sineklerden çok rahatsız olduklarını dile getiriyorlar.

Burada yaşayan vatandaşlarım hiç endişeye kapılmasınlar. Kilis merkezi, belediyeden ne hizmet alıyorsa onlar da aynısını alacaklar. Evlerinde rahatça oturacak, çocukları tertemiz parklarda gönüllerince oyunlar oynayacak ve minik evlatlarımız okullarına ayakkabılarındaki bir karış çamurla gidip öğretmenlerinden azar işitmeyecekler. Biz kenar mahalleleri adeta hizmete boğacağız."