BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,10
ALTIN 2.495,95
HABER /  GÜNCEL

Ne deliler ne de keriz!

Sahip oldukları tüm parayı ve evlerini hazineye bağışladılar. Artık oturacak evleri bile yok. Deli filan da değiller onlar çok onurlu insanlar...

Abone ol

İNTERNETHABER

Türkiye birkaç gündür bu esrarengiz çifti merak ediyor. Mustafa ve Seher Solak çifti sahip oldukları tüm malvarlıklarını hazineye vermesi için bir taksiciye bırakıp gitmişlerdi. Çiftin bunu neden yaptığı ise merak konusu olmuştu.

Solak çifti dün akşam Star Tv'de canlı yayın konuğu oldular ve sözleriyle ekran başındakilere "dünyada böyle insan kalmış mı?" dedirttiler. Tüm paralarını 'herkesin eşit yaşadığı bir dünya için insanlara örnek olmak adına" bağışladıkların söylediler.

GEÇMİŞLERİNDE KARANLIK BİR YÖN YOK
Uğur Dündar canlı yayına katılan Solak çiftinin geçmişinde karanlık bir yön var mı diye İzmir Emniyeti'yle konuştuğunu ve Emniyetten "hayır kesinlikle böyle bir durum yok" diye bir bilgi aldığını da izleyiciyle paylaştı.

PARAMIZI HARCARKEN VİCDANIMIZ SIZLIYORDU

İzmir'de Alsancak'ta yaşayan çift Almanya'dan emekli. Mustafa Bey'e babasından yüklüce bir miras da kalmış. Mustafa Bey günün birinde dünyadaki eşitsizliğe dayanamayarak tüm malvarlığını bağışlama kararı almış. Eşi Seher Hanım da onu sonuna kadar desteklemiş. Seher Solak "Bu kararı birlikte aldık. Zaten elimizdeki imkanlarımızı kullanırken vicdanımız sızlıyordu... Haberleri izlerken... Bu sorunlar çok kolay çözülebilir. yeter ki maddeyi bırakalım, birbirimize hoşgörü gösterelim. Gerisi kendinden gelecektir."

HERKESİN EŞİT YAŞADIĞI BİR DÜNYA İÇİN

Çift parayı bağışlama nedenlerini şöyle açıklıyor: 'Biz örnek olmak istiyoruz, eğer böyle yapmak isteyip de yapamayan varsa onlara örnek olmak istiyoruz... Eşitsizlikten şikayetçiyiz... Biz herkesin eşit yaşadığı bir dünya için bağışta bulunduk."

BUNDAN SONRA NE İLE GEÇİNECEKLER? ŞAŞIRTAN CEVAP İKİNCİ SAYFADA...

[PAGE]

Çiftin bağış macerası ise ayrıca bir haber konusu... İçinde 18 bin 270 lira ve 4410 euro ile altınlar, tapu ve kredi kartları bulunan, değeri 100 bin TL'yi bulan çantayı bağışlamak için bir vakıf ya da hayır kurumu yerine devlete vermenin uygun olacağını düşünmüşler.  O yüzden hazineye bırakmayı uygun görmüşler.

TAKSİCİYE GÜVENDİK

Çantayı kargoyla göndermeyi denemişler, hiçbir şirket kabul etmemiş. Sonra kendileri bırakmaya karar vermişler. O süreci "Önce TBMM'ye gittik. Oradan cumhurbaşkanlığna gittik, Genelkurmaya gittik. Diyanete gittik, 4 kere uğradık." diye anlatıyor Mustafa Solak.

Tüm kapılar yüzlerine kapanınca bu kez bindikleri taksinin şoförüne "sen iyi bir adama benziyorsun, bu parayı hazineye götür" diye çantayı teslim etmişler. Çantayı teslim ederken taksicinin onu Hazine'ye götüreceğinden eminlermiş. "Taksiciye güveniyorduk. Biz insanlara güveniyoruz" diye açıklıyorlar bu durumu da...

NE EVLERİ VAR, NE DE TEK BİR KURUŞLARI

Peki şimdi neyle geçinecekler? En tuhafı da bu sorunun cevabı... Çünkü Solak çifti kendilerine 1 kuruş bile ayırmamışlar. Seher Hanım nasıl geçineceklerini şöyle anlatıyor:

"Bizim hiçbir olanağımızı yok şu an. Her şeyimizi verdik. Evimizi de verdik. Korkmuyoruz, evsiz kalmaktan korkmuyoruz. Bizim kültürümüz bunu çok güzel şekilde örnekliyor. Bizim insanlarımız çok hoşgörülü ve sevgi dolu. Bize yardım ederler. Biz de genciz, hala çalışabiliriz...