BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,89
ALTIN 2.404,59
HABER /  GÜNCEL

HAZALE Derneğinden AKPye tam destek

Kilis'in Elbeyli ilçesinden ayrılarak Gaziantep'e yerleşen yaklaşık 6 bin kişinin bir araya gelerek kurduğu HAZALE Derneği, yerel seçimlerde AK Parti'yi destekleme kararı aldı.

Abone ol


HAZALE Derneği üyeleri ve derneğe gönül verenlerin yakınlarından yaklaşık bin 500 kişi, Dernek Başkanı İlyas Aslan ve AK Parti Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Adayı İsa Aba önderliğinde Selmolar Düğün Salonu'nda toplandı.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep milletvekili Özlem Müftüoğlu, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, AK Parti Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mehmet Tahmazoğlu, İlçe Başkanı Fehmi Şahin ve çok sayıda partili de katıldı.

Dernek Başkanı İlyas Aslan ve işadamı İsa Aba'nın organize ettiği tanışma toplantısında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, şunları söyledi:

“Senelerdir başta olanlar taş taş üstüne koymayıp hastalarla ilgilenmişlerdir. Biz ne yaptık; sağlık hizmetini ayağınıza getirdik. İnsanlarımızı Ankara'da günlerce sıra beklemeden kurtardık. Gaziantep'in tarihinde görülmemiş sağlık hizmetlerini getirerek şimdide en büyük hastaneyi Düztepe semtine yaparak hizmeti ayağınıza getiriyoruz. 3 arkadaş el ele verdik. Gaziantep'i daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz. 29 Mart'tan sonra sizler için hizmet etmeye devam edeceğiz."

AK Parti Şahinbey Belediye Başkan Adayı Mehmet Tahmazoğlu ise, “29 Mart'tan sonra sizlerin desteği ile güçlü bir şekilde yerel yönetimde AK Parti yine iktidara gelecektir. Yıllardır ihmal edilip taş taş üstüne konmayan Şahinbey, AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetlerle ortadadır. Bizim partimiz Türkiye sevdalısıdır. Şahinbey'i şaha kaldırmak için el ele verip hizmeti ayağınıza getireceğiz” diye konuştu.

HAZALE Derneği Başkanı İlyas Aslan ise, “Biz akraba derneğiyiz, aynı dedenin torunlarıyız. Çünkü biz Hazale'yiz. 6 bin kişiyiz, 4 binimiz Şahinbey'de 2 binimiz de Kilis'te oturuyor. Dernek olarak 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ile yola devam etme kararı verdik” şeklinde konuştu.