BIST 10.634
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.427,24
HABER /  GÜNCEL

Rektörden beyaz eşya desteği

Tunceli'de dağıtılan beyaz eşyalara Tunceli Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'dan destek geldi.

Abone ol

Tunceli Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan beyaz eşya yardımının Tunceli halkına yapılmış bir hizmet olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Boztuğ, yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli SYDV tarafından hazırlanan ve Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğünce kabul edilerek uygulamaya konulan sosyal projeye ilişkin olarak, Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında bazı iddiaların ortaya atılması üzerine Tunceli Üniversitesi olarak açıklama yapmanın uygun görüldüğünü ifade etti.

Tunceli'nin ekonomik düzeyinin ülke ortalamasının altında ve işsizlik oranının ise çok yüksek olduğunu ifade eden Boztuğ, şunları kaydetti:

''Bu tür sosyal projeler hangi kurum ve kuruluş tarafından yapılırsa yapılsın, nihayetinde Tunceli halkına yapılmış bir hizmet olarak değerlendirilmelidir. Nitekim bu tür yardımlar daha önce de gerek büyükşehir belediyeleri tarafından ve gerekse diğer kurumlar tarafından yapılmıştır. Bu anlamda, Tunceli Valisi Sayın Mustafa Yaman'ın bu davranışını takdirle karşılıyoruz.''

Vali Yaman'ın Tunceli halkına sadece söz konusu yardımlarla değil, aynı zamanda başta Tunceli Üniversitesi olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları arasında gerekli koordinasyonu sağladığına dikkati çeken Boztuğ, şöyle devam etti:

''Vali Yaman'ın Tunceli Üniversitesine yaptığı olumlu katkılarla, daha önce akademik ve idari personelin gelmeye çekindiği Tunceli ilinde, üniversitenin hızlı gelişmesine katkı sağlayacak çalışma ortamı oluşmuştur. Tunceli ilindeki çalışma ortamının bu şekilde iyileşmesini takiben 40 akademik ve 50 idari personel üniversitemizde göreve başlamışlardır. Vali Yaman'ın bu tür çalışmalarını her zaman destekleyeceğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.''