BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  GÜNCEL

DTP İdil adayı Resul Sadak halka tanıtıldı

29 Mart 2009 yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken DTP Milletvekilli Sevahir Bayındır seçim bölgesi Şırnak'ta belediye başkan adaylarını halka tanıtmaya devam ediyor.

Abone ol


DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, önceki gün Şırnak merkez ve Silopi ilçesinde belediye başkan adaylarını tanıttıktan sonra bugün İdil ilçesine geçerek İdil Belediye Başkan Adayı Resul Sadak'ı halka takdim etti.

Milletvekili Sevahir Bayındır, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, Cizre Belediye Başkanı iken görevden alınan Aydın Budak, DTP il yöneticileri ve kalabalık heyet İdil ilçesini gezerek seçim çalışmalarını yerinde incelediler.

Bayındır, DTP teşkilatında kısa bir konuşma yaptıktan sonra DTP'li İdil Belediye Başkan Adayı Resul Sadak'ı halka takdim etti. Bayındır, konuşmadan sonra esnafı tek tek gezerek halkın belediye başkanlarına ve partilerine sahip çıkmasını istedi.

Sevahir Bayındır, "Şırnak genelinde seçim platformunda birinci seçilen adaylara adaylık verildi. DTP partisinde belediye başkan aday adaylığına ondan fazla kişi başvuruda bulunmuştur. Şırnak genelinde demokratik seçim platformunda delegelerin en çok oyunu alan adaylara belediye başkan adaylığı verilmiştir. Aday belirleme sürecinde seçim komisyonunun hataları elbette olmuştur. Bizler bu hataların farkındayız. Resul Sadak'ın ikinci kez belediye başkanı adayı gösterilmesi demokratik seçim platformu çerçevesinde seçilmiştir. Partimizin siyasi çıkarları bizim için esastır. Bizler kişilere ve yapılan hatalara takılmadan partimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Bizim dışımızdaki oluşumlar bizi üzecektir. Partimizin takdiri bizim için önemlidir" dedi.

Sevahir Bayındır, konuşmasında sonra Belediye Başkan Adayı Sadak'ın adaylığının hayırlı olmasını dileyerek, İdil halkının belediye başkan adaylarını desteklemesini istedi.

Sadak ve Bayındır halkı birlikte selamladılar. Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ve beraberindeki kalabalık heyet esnafı gezdikten sonra ilçeden ayrıldı.