BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.478,61
HABER /  GÜNCEL

Flakka nedir neden zombi hapı deniliyor çok tehlikeli

Flakka nedir zombi hapı dünyanın en büyük tehlikesi hızla yayılıyor. En son Brezilya'da genç bir kadının flakka içmesi sosyal medyanın gündemine oturdu. Herkesin konuştuğu flakka zombi hapı ile ilgili detaylar internethaber'de.

Abone ol

Flakka şu an dünyanın en büyük tehlikelerinden biri. İçen kişinin zihnini kapatan ve hayvan güdülerini ön plana çıkaran zombi hapı Flakka nedir? sorusu son günlerde çok merak ediliyor. 2011'de Amerika'da ortaya çıkan ve 'zombi hapı' adı verilen sentetik uyuşturucu, dünyaya hızla yayılıyor.

Son olarak Brezilya'da görülen hapı kullananlar tıpkı bir zombi gibi davranıyor ve 'yamyam' özellikleri gösteriyor.  Amerika'da hapın etkisindeki bir kişi bir evsizin yüzünü, bir başkası da oda arkadaşının beynini yedi. Peki nedir bu (flakka) zombi hapı? Zombi hapı kullananlarda ne etkiler görülür? Flakka'nın insan üzerinde etkileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

"FLAKKA EFEKTİ"

Son bir kaç yıldır yaygınlaşan bir tür uyuşturucu, insanları zombiye çeviriyor ve bu etkiye Flakka Efekti deniyor.

"ZOMBİ HAPI"

Rusya menşeili olan ve ilk kez Amerika'da ortaya çıkan ve "Zombi Hapı" denilen uyuşturucu son zamanlarda hızla yaygınlaştı.

ÖNCELERİ YASALDI

Bu uyarıcı, uzun süre Amerika'da yasal olarak satıldı. Çünkü içindeki maddelerin kullanım oranı, yasal sınırların altındaydı. Bu maddenin adına 'Beath Salt'(banyo tuzu) denildi. Çünkü şekli banyo tuzu gibiydi. Çin'de üretiliyor ve bir dozu sadece 25 dolara satılıyordu. Rude Eugene olayından sonra Louisiana Toksik Maddeler Merkezi Müdürü Mark Ryan, New York Times'a 'zombi hapının' nasıl üretildiğini anlattı ve yetkilileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

YAMYAMA DÖNÜŞÜYORLAR

Son olarak Brezilya'da hapı kullananların bir zombi gibi davrandığı ve yamyam özellikleri gösterdiği belirlendi.

UCUZ VE ÖLDÜRÜCÜ

Bilimsel adı alpha-pyrrolidinopentiophenone olan ve bonzai gibi ucuz ve öldürücü olan bir sentetik uyuşturucu. Çoğunlukla öldürüyor, ölmeyenlerde ise kalıcı olarak cümlenin ve düşüncenin sonunu getirememe yani beyin hasarı gözleniyor.

AŞIRI PARANOYAYA YOL AÇIYOR

Aşırı uyarıcı olan bu madde insanları çıldırtacak derecede paranoyaya yol açar. Kullananların hiç tanımadıkları insanların yüzlerini parçalayıp yedikleri vakalar mevcuttur.

DOZAJ DEĞİŞTİ, ETKİ DEĞİŞTİ

Posta'nın haberine göre, içindeki maddelerin kullanım oranı yasal sınırın altında olması nedeni ile 'zombi hapı', Amerika'da uzun süre hem ucuz hem de legal olarak kullanılabiliyordu. Çin'de üretilen hap kullananın kendine zarar vermesine olanak tanırken, uyuşturucu tacirlerinin içindeki maddelerin dozajını arttırması sonucu artık başkalarına da zarar vermesini neden oluyor.

KURBANININ YÜZÜNÜ YEDİ

2012'de ABD Miami'de Rudy Eugene adlı bir adam, bir evsizin yüzünü yerken yakalandı. Polisin uyarılarına rağmen yamyamlığına devam eden katil, vurularak öldürüldü. Kurbanının yüzünün yüzde 80'ini yiyen adamın otopsi raporuna göre 'zombi hapı'nın etkisi altında olduğu saptandı.

Pensylvania'da bir başka adam manastıra girip rahip bıçaklamış, bir başkası kadın ise West Virginia'da çırılçıplak soyunmuş, cildinin altında bir şey olduğunu sandığı için kendini parçalamıştı.

ZİHİNSEL FAALİYETLER KALICI OLARAK KAYBEDİLİYOR

Hem sıvı hem de toz halde bulunan bu madde, beyindeki insan olma özelliğini yok edip, hayvani iç güdüleri ortaya çıkarıyor. Kalp atışı aşırı artıyor, duygular çok güçleniyor, kişi kendini bir süper kahraman gibi hissediyor. Bu uyarıcıyı alanların vücut ısısı hızla yükseliyor, bu nedenle insanlar bir şeyin kendilerini yaktığını düşünüp ya soyunuyor ya da derisini yüzmeye çalışıyor. İlaç, kişinin ruh halini düzenleyen hormonları baskı altına alıyor ve kalıcı hasarlara, kalp yetmezliğine hatta tek kullanımda bile ölüme sebep olabiliyor. Bazı vakalarda kişilerin zihinsel faaliyetlerini kalıcı olarak kaybettiği görülmüş.

ATATÜRK ANITINDAN KENDİNİ ATTI

Türkiye'de ise ilk kez 2012'de İstanbul Taksim'de uyuşturucu etkisi altında olan bir adam Atatürk anıtına çırılçıplak çıkıp kendini aşağı atmıştı. O dönem bu sentetik uyarıcı Türkiye'de yaygın olmadığı için adamın ne kullandığı anlaşılamadı.