BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.405,89
HABER /  SPOR

Fenerbahçe sorumluları bulacak

Dün akşam derbi sonrasında bazı Fenerbahçeli futbolculara yapılan saldırı sonrasında, kulüp sorumluların bulunacağını açıkladı...

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü, dün futbol takımının Galatasaray'a 1-0 yenildiği maçtan sonra Samandıra Tesisleri'nde futbolcuları protesto eden kişileri kınadı.

Kulübün resmi internet sitesinde, ''Sorumlular Bulunacak!'' başlığıyla yapılan açıklamada,

''Turkcell Süper Lig'de Galatasaray'a karşı oynadığımız derbi mücadelesini kaybetmemiz elbette ki tüm camiamızda üzüntüye neden oldu. Ancak şunu unutmamalıyız, futbol takımımız çok büyük başarılar elde etmiştir. Bu takım bize 100. yılımızda şampiyonluk yaşatmış ve Avrupa arenasında tüm ülke insanının göğsünü kabartan başarılara imza atmıştır. Tüm başarıları tribündeki '12. Adam'ın gücü ve eşsiz desteği ile yapmıştır. '12. Adam' da bugüne dek takımının en önemli parçası olduğunu kanıtlamıştır. Eminiz ki, büyük Fenerbahçe taraftarı '12. Adam' olmanın bilinci ile sahada mücadele eden takım arkadaşlarına destek verecek ve birlik olduğunu gösterecektir. Zor günleri aşmak için takım ruhu ile hareket etmeli ve birbirimize destek olmalıyız. Büyük Fenerbahçe taraftarının bu bilinçte olduğunu da biliyoruz.

Ancak dün akşam maçtan sonra birkaç kendini bilmezin Samandıra Tesislerimize giderek burada futbolcularımıza karşı çirkin tavırlar göstermesi başta bizleri ve büyük Fenerbahçe taraftarını son derece üzmüştür. Taraftarımızı temsil etmeyen bu şahısları çirkin davranışları nedeniyle kınıyoruz. Ayrıca spor ahlakına ve taraftarlığa yakışmayan bu tavırları sergileyen kişilerin emniyet ve jandarma güçleri tarafından yakalanarak hak ettikleri cezaya çarptırılmaları amacıyla kulübümüz ilgili birimlerle de temasa geçmiştir. Elimizdeki tüm fotoğraf ve kayıtlar da emniyet ve jandarmaya verilerek bu kişilerin en kısa zamanda yakalanması sağlanacaktır. Bu ve buna benzer tavır sergileyen taraftarlıktan uzak bilinçsiz ve sporu çirkinleştiren kişilerin başta stadımız olmak üzere kulübümüzün hiçbir müsabakası ve tesisine girmemesi için de bugüne dek verdiğimiz mücadelemiz bundan sonra da sürecektir.

Fenerbahçe Kulübü, 100 yılını doldurmuş şanlı bir kulüptür. Kulübümüz makro hedeflerinden uzaklaşmış değildir. Büyük taraftarımızın desteği ile her zaman başarılara imza atmak için mücadele edeceğiz ve başaracağız. Gün, büyük Fenerbahçe taraftarının 'Hep destek tam destek' ilkesini gösterme ve birliğimizi ve beraberliğimizi kanıtlama günüdür.''