BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

41. usta Pınar Kür

“Yarın Yarın”, “Asılacak Kadın” ve “Bir Deli Ağaç”ın yazarı, bugün sevenleriyle buluşacak

Abone ol

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği, bugün saat 20.00’da edebiyatımızın duayenlerinden birini sevenleriyle buluşturacak. Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) organize edilecek kırk birinci “Ustalara Saygı” toplantısı; okurlara “Yarın Yarın”, “Asılacak Kadın”, “Bitmeyen Aşk”, “Bir Deli Ağaç” gibi ölümsüz eserler armağan eden Pınar Kür için gerçekleştirilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği “Ustalara Saygı” toplantısına, çok yönlü sanatçının hayatının çeşitli dönemlerine tanık olmuş dostları konuşmacı olarak katılacak. Selen Domaç’ın sunacağı gecede; Ahmet Levendoğlu, Cüneyt Türel, yazarın oğlu Emrah Kolukısa, Füsun Akatlı, Halil Ergün, Kür ile “Aşkın Sonu Cinayettir” adlı nehir söyleşi kitabını hazırlayan Mine Söğüt, Müge İplikçi, Osman Şengezer, Sırma Köksal, Zeliha Berksoy ve sevilen televizyon programı “Haydi Gel Bizimle Ol”daki partnerleri Aysun Kayacı, Çiğdem Anad ile Müjde Ar konuşmacı olarak katılacaklar.

“Ustalara Saygı” toplantısında; yazarın en sevilen öykülerinden biri olan “Yaz Gecelerinde Keman”, Jülide Kural’ın yorumuyla konuklara sunulacak. Kural, Pınar Kür’ün yapıtını, öyküde de geçen Brahms’ın keman konçertosu eşliğinde okuyacak. “Yaz Gecelerinde Keman”ın da yer aldığı “Bir Deli Ağaç” adlı kitap ise, öyküye adını veren ağacın da göründüğü evden Faruk Şüyün’ün çektiği görüntülerle âdeta canlanacak.
 
Piyanist Orçun Orçunsel’in Gershwin’den “Rhapsody in Blue”yu Pınar Kür için yorumlayacağı gecede; yazarın romanından Başar Sabuncu tarafından sinemaya uyarlanan “Asılacak Kadın”dan bir bölüm ve Kür’ün hayatından karelerden oluşan bir dia gösterisi de izlenebilecek.