BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  SPOR

Hidayet Türkoğluna yakışır

Orlando Magic formasıyla herkesin beğenisini toplayan Hidayet Türkoğlu NBA'da ödüle layık görüldü.

Abone ol

NBA'de Orlando Magic formasıyla bu sezon gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplayan ve Magic'in konferans üçüncülüğünde büyük pay sahibi olan Hidayet Türkoğlu "Sezonun En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncusu" ödülüne layık görüldü. Resmi açıklamanın Pazartesi sabahı yapılması bekleniyor.

Sporx'in haberine göre; 8 yıllık NBA kariyerinin en başarılı sezonunu geçiren Hido, 36.9 dakika, 19.5 sayı, 5.7 ribaunt ve 5.0 asist ortalamalarıyla oynayıp % 45.6 saha içi yüzdesi tutturdu. Yıldız oyuncu ayrıca kariyer sayı rekorunu (Wizards'a karşı 39 sayı), ribaunt rekorunu (Raptors'a karşı 15 ribaunt) ve asist rekorunu (Hawks'a karşı 13 asist) bu sezon kırdı.

Son çeyreklerde ise sadece takımının değil ligin en skorer isimlerinden birisi olan Hidayet, maç kazandıran basketlerle Magic taraftarlarının gönlünde taht kurdu.

Orlando Magic'in yıldız pivotu Dwight Howard, Hido'nun bu sezon müthiş bir performans gösterdiğini ve takım olarak bulundukları yere onun sayesinde geldiklerini ifade etti ve takım arkadaşının bu ödülü hakettiğini belirtti.

Hidayet'li Orlando bu sezon 52 maç kazanarak Güneydoğu Grubu'nu lider tamamladı ve 1996'dan beri en fazla normal sezon galibiyetini ve grup liderliğini elde etti. Aynı yıldan beri playoff'larda ilk turdan ötesini göremeyen Florida ekibi bu sene Toronto Raptors karşısında seride 3-1 önde bulunuyor ve konferans yarı finali yolunda sadece bir galibiyete ihtiyacı var.