BIST 10.265
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.413,69
HABER /  EKONOMİ

Eczacıbaşı Burgbadı alıyor

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri lüks banyo mobilya pazarında iddialı.. Holding Alman Burgbad'la satın almak üzere anlaştı.

Abone ol Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, lüks banyo mobilyaları pazarında faaliyet gösteren Alman Burgbad'ın çoğunluk hisselerini satın almak üzere anlaşmaya vardı.

Eczacıbaşı Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 70,8 milyon avro şirket değeri üzerinden imzalanan ve düzenleyici kuruluşların onayına tabi olan satış işleminin, yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

Eczacıbaşı, onay ve devir işlemlerinin ardından, halen Frankfurt ve Düsseldorf borsalarında işlem gören hisseler için küçük hissedarlara çağrı yapacak.

Banyo mobilyalarının yanı sıra, korozyona ve suya dayanıklı özel bir malzemeden geliştirdiği banyo ürünleriyle Avrupa'da pazar liderliğine ulaşan Burgbad, Burgkama GmbH, S.E.P. ve Miral GmbH adlı iştirakleriyle faaliyet gösteriyor. Şirket, farklı ihtiyaçlara sahip hedef kitlelere yönelik tasarlanan Burg, Burg Paris, Kama ve Schock markalarıyla hizmet veriyor.

Almanya'da üç, Fransa'da bir olmak olmak üzere toplam dört üretim tesisinde 600 çalışanı bulunan Burgbad'ın, 2006 yılında net karını yüzde 83 artırdığı, kısa ya da uzun vadeli borcu bulunmayan şirketin 73,7 milyon avroluk cirosunun yüzde 50'ye yakın bölümünü yurt dışı satışlarından elde ettiği, şirketin İngiltere, Hollanda, Avusturya, Danimarka ve ABD'de satış ofisleri bulunduğu kaydedildi.

''YAPI ÜRÜNLERİ GRUBU ULUSLARARASI OYUNCU HALİNE GELDİ''

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul'da imzalanan satın alma anlaşmasında yaptığı konuşmada, Yapı Ürünleri Grubunun kapasitesinin, ürünlerinin kalitesi, tasarım düzeyi ve coğrafi yaygınlığı ile bugün bir uluslararası oyuncu haline geldiğini belirterek, bu niteliğe ulaşmalarında, Burgbad'ın topluluğa katılmasının da önemli bir katkısı olduğunu kaydetti.

Burgbad'ın, 40 yılı aşkın geçmişiyle sektörün en saygın kuruluşları arasında yer aldığını ifade eden Eczacıbaşı, ortaklık görüşmeleri sırasında, Burgbad'ın sadece ürün ve hizmetleriyle değil, kurum kültürü ve toplumsal sorumluluk anlayışıyla da seçkin bir kuruluş olduğunu yakından gördüklerini, iki kuruluşun ortaklığının sadece ticari ilgi değil, aynı zamanda kültürel uyum nedeniyle de çok yerinde olduğuna inandıklarını belirtti.

Burgbad AG ana hissedarı Annelie Ruddies-Warwitz de Burgbad'ın kurucusu Dieter Ruddies'in banyo mobilyaları üretmeye başladığı 1966 yılında, Eczacıbaşı Topluluğunun kurucusu Dr. Nejat Eczacıbaşı'nın da VitrA markası ile seramik üretimine başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Aradan geçen 40 yılı aşkın sürede, banyo mobilyalarının yanı sıra, korozyona ve suya dayanıklı özel bir malzemeden geliştirdiğimiz banyo ürünleriyle Avrupa'da pazar liderliğine ulaştık. Bugün, Burgbad'ı güvenilir ellere teslim etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Yapı ürünleri alanında yalnız Türkiye'de değil dünyada da önemli bir yer edinen Eczacıbaşı'nın, Burgbad'ın büyümesinde ve yeni pazarlara açılmasında büyük rol oynayacağına inanıyoruz.''

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan ise son 1,5 yıllık dönem içinde Almanlar'ın 94 yıllık seramik kuruluşu Engers'i ve ardından da dünyanın en eski ve bilinen seramik markası Villeroy&Boch'un karo bölümünü satın aldıklarını hatırlatarak, Burgbad'ın dört fabrikasının da eklenmesi sonucunda, yapı ürünleri alanında Avrupa'daki üretim tesislerinin sayısının dokuza, Türkiye, İrlanda, Almanya ve Fransa olmak üzere dört ülkedeki toplam tesislerinin sayısının ise 19'a yükseleceğini bildirdi.

Yapı Ürünleri Grubundaki stratejilerini, organik büyümenin yanı sıra küreselleşmiş markaları bünyelerine katmak üzerine kurduklarını belirten Karamercan, hedeflerinin banyo alanında dünyanın en büyük üreticilerinin başında yer almak olduğunu kaydetti.