BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana çakı gibi hediye

Erdoğan'ın belinde çakı taşıyor. İkincisi de yolda. İşte ona hediye edilecek çakı;

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER- ÖZEL


ANKARA/ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hediye edilen halının ipini, cebinden çıkardığı çakıyla kesmesi, bıçakçıları ve bıçak sanayini hareketlendirdi.

Reklamsız, PİAR’sız, kendi yağında kavrulmaya çalışan, Çin mallarıyla rekabet etmeye çalışan Türkiye’deki bıçakçılar, çakı ve bıçağa ilgi artacağı için sevindi. Çünkü, bizzat başbakan tarafından büyük bir reklam yapıldı.

İŞTE ERDOĞAN’IN ÇAKISI

Bıçakçılar bu reklamı fırsat bilerek, Başbakan Erdoğan’ın kapısını çalma kararı aldılar. Bıçakçılar, Başbakan Erdoğan’a özel bir hediye eşliğinde mektup yazarak destek isteyecek. Mektupla birlikte başbakana sunulmak üzere çok özel bir bıçak hazırlandı. Bu özel ve keskin bıçağın üzerinde, ‘R. Tayyip Erdoğan” yazıldı.

Başbakana armağan edilecek bıçağın değeri 150 YTL. Böylece Erdoğan’ın çakıları ikilenmiş olacak. Bıçakçılar da 150 YTL’lik bir bıçakla iki kuş birden vuracak. Yani hem reklam üstüne reklam yapacaklar hem de Başbakana sorunlarını anlatmış olacaklar.

ACİLEN DESTEK TALEBİ

Bıçakçılar tarafından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilecek mektupta, pazar payı 20 milyon doları bulan Türkiye’deki yerli çakı üreticileri bir yandan dünyaca ünlü markalarla diğer yandan bunları taklit eden Uzakdoğu ürünleriyle rekabet etmek zorunda kaldığı belirtilerek, ucuz Çin malları yüzünden yerli üreticilerin üretimlerini durdurma noktasına geldiği belirtilecek.

Dünyanın sayılı markalarına karşı yarışan ve Ankara’da kurulu bulunan ‘Bora’ markasıyla bıçak üreten Bora Knives Satış Sorumlusu Ali Bağcı, dünyada bıçak piyasasında “ömür boyu garanti” veren tek firma olma gururunu yerli üretici olarak yaşayan tek firma olduklarını belirterek, “Sayın Başbakan’dan yardım istiyoruz. Çin’den gelen ucuz ve kalitesiz ürünlere yüksek vergi konulabilir. Yerli üretimi teşvik edici tedbirler alınabilir. Bıçaklar üzerindeki vergi hafifletilebilir. Aksi taktirde, bu durum devam ederse, dünyada önemli bir konumda bulunan Türk çakısı yok olmakla yüz yüze” uyarısında bulundu.

Bağcı, Başbakan’a hitaben yazdıkları mektubu ve adına hazırlanan özel bıçağın en kısa sürede kendisine ileterek, yardım isteyeceklerini söyledi. Bıçakçılar şimdi, randevu için başbakanın kapısını aşındırıyorlar.

BAŞBAKAN İÇİN ÖZEL OLARAK YAPILAN ÇAKI: