BIST 10.267
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,74
HABER /  GÜNCEL

Lostda Türkçe sürprizi

Dünyada izlenme rekoru kıran dizide Benjamin'in Türkçe konuşması sürpriz oldu. Ancak Türk izleyici durumdan pek memnun değil.

Abone ol İNTERNETHABER

Dünyada izlenme rekorları kıran Lost dizinin son bölümünde bir sürpriz yaşandı. Dizinin başrol karakterlerinden olan Benjamin Linus, karşısına çıkan 2 Arap ile Türkçe anlaşmaya çalıştı.

Ben'in silahlı Araplar'a "Türkçe biliyor musunuz?" diye sorması Türk izleyiciyi pek memnun etmedi. Forumlarda bu sahne için, "Bizi hala Araplar gibi sanıyorlar" tartışmaları başladı.

NE OLDU?

Dizinin 24 Nisan'da ekrana gelen son bölümünde Benjamin Linus gözlerini açtığında kendini bir sahra çölünde buluyor. Kısa süre sonra da karşısına silahlı iki arap dikiliyor. Benjamin onlarla anlaşmak için önce İngilizce bilip bilmediklerini soruyor. Ardından da "Türkçe biliyor musunuz?" sözünü söylüyor.

İşte bu sahne diziyi sanal alemden sıkı bir şekilde takip eden Türk izleyiciyi memnun etmedi. Çünkü Türkler'in Araplar ile karıştırılması dünyaya kendimizi tanıtmakta ne kadar aciz olduğumuzun göstergesi olarak yorumlandı.

İşte dizinin o bölümü;