BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hayalin eniştesi gelmedi

Hrant Dink davasında ortaya çıkan sürpriz sanık duruşmaya çıkmadı. Yasin Hayal 'akıllı ol' tehdidine açıklık getirdi.

Abone ol Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin bugün görülen davada Jandarmanın suikasti bildiğine dair ortaya çıkan sanık mahkemede yoktu.

Yasin Hayal duruşmada Orhan Pamuk için kullandığı "akıllı ol" tehdidini "kızgınlık anında söylediğim laflardı" diye savundu..

HAYAL'İN ENİŞTESİ GELEMEDİ


Sanıklardan Yasin Hayal’in eniştesi Coşkun İğci bugün sanık olarak ifadesine başvurulacaktı. Ancak İğci’nin avukatı olmadğı gerekçesiyle ifadesi alınamadı. Coşkun İğci, Trabzon’da tanık olarak verdiği ifadede Hrant Dink’in öldürüleceğini Hayal’den öğrenip, jandarma istihbarat görevlilerini bildirdiğini söylemişti.

JANDARMA DOĞRULAMIŞTI

Trabzon’da görevi ihmal suçundan yargılanan iki jandarma görevlisi de daha önce reddettikleri bu iddiayı Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz’ün başka bir ile atanması üzerine doğrulamış, İğci’den aldıkları bilgiyi üstlerine verdiklerini itiraf etmişti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin 8’i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 5. duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı

DURUŞMAYA KİMLER KATILDI?

Tekirdağ, Kocaeli ve Edirne F tipi cezaevlerinde tutuklu olan sanıklar, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma için Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Öldürülen Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ile kızı Delal Dink ve kardeşi Orhan Dink de adliyeye geldi.

KIZGINLIK ANI

Duruşmada ayrıca Yasin Hayal, yazar Orhan Pamuk’u tehdit ettiği yönündeki iddiaya ilişkin Hrant Dink ve Orhan Pamuk’tan nefret ettiğini ancak tehdit etmediğini söyledi. Hayal “Kızgınlık anında söylediğim laflardı” dedi.