BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.384,69
HABER /  GÜNCEL

Tuzladan anlamlı kutlama

Tuzla Belediyesi’nin bu yıl çocuklarla buluşma noktası olarak seçtiği yer Tuzla Gölü’ydü.

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Tuzla’da bir başka kutlandı. Kutlamaların yapılacağı yer için gölün seçilmesinin özel bir nedeni vardı.

Belediyenin uzun ve zahmetli bir çalışma sonucunda kurumaktan kurtardığı ve suyla buluşturduğu gölün tanıtımı da aynı program dâhilinde yapıldı. Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci’nin ev sahipliği yaptığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlama törenine Kaymakam Fahri Keser, Cumhuriyet Başsavcısı Haluk Kırca, Emniyet Müdürü Hanifi Sambur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek ve vatandaşlar katıldı.

Tuzlalılara yeni bir mesire-gezi alanı kazandırmak ve dünyada örneğine az rastlanan bu lagün gölünü kurumaktan kurtarmak için kolları sıvayan Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, törende yaptığı konuşmada “23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı çocuklarımızla burada kutlamak istedik. Çünkü Bu yeniden diriliş projesini geleceğimiz çocuklarımıza hediye ediyoruz. Her şey Tuzlalılar için, her şey çocuklarımız için” dedi.

Konuşmalardan sonra Başkan Demirci ve törene katılan protokol mensupları çocuklarla gölün etrafına 4000 ağaç dikti. Projenin devam eden çevre düzenlemesi kapsamında 4000 ağacın çocuklarla beraber dikilmesinden sonra Tuzlalılara, göl ve çevresi için “ bugüne kadar neler yapıldı, proje bitene kadar neler yapılacağını” anlatan bir sunum gösterildi. Ardından Tuzlalı çocuklara bir başka bayram yaşatan ünlü müzik grubu Kargo sahne aldı. Etkinliğe katılan çocukların ve ailelerinin sevinci, bayram coşkusu konserle doruklara çıktı.